La Universitat de les Valls recorre a la Batllia contra el tancament del centre per vulneració del dret a la defensa

Comentaris

Els responsables de la Universitat de les Valls ja han portat a la Batllia la clausura del centre acordada pel Govern. Els rectors de l’establiment universitari han interposat aquesta tarda un recurs urgent i preferent contra el tancament en considerar que durant el procés l’executiu ha vulnerat el seu dret a la defensa. Fonts properes a la universitat han assegurat que mai no s’havia obert cap expedient al centre i que no s’ha permès formular cap mena d’al·legació.

El procediment emprat pels responsables del centre que tenia en l’odontologia el seu àmbit educatiu i formatiu és el previst en l’article 41.1 de la Constitució. El recurs s’ha presentat a la Batllia de guàrdia i ara aquesta jurisdicció té trenta dies naturals per resoldre després d’escoltar les parts. La decisió de primera instància és susceptible de recurs davant la sala penal del Tribunal Superior que, en principi, té trenta dies més per adoptar la decisió ferma.

Segons les fonts consultades, dimecres a les 8 del matí, l’executiu va informar el rector de la Universitat de les Valls, Philip Garcia, la decisió de tancar el centre. Sense donar cap més explicació ni establir cap període d’al·legacions ni res que se li assemblés. Les mateixes fonts, però, han assegurat que tampoc no es va aclarir que el procés aniria tan ràpid. El cert, però, és que poc després de les 3 de la tarda, el Govern ja havia tramitat davant la Sindicatura el projecte de llei de revocació de la Llei de creació de la Universitat de les Valls.

Aquesta circumstància va ser informada posteriorment en l’habitual roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres per part del titular d’Educació, Eric Jover, que acompanyava el ministre de Finances i portaveu governamental, Jordi Cinca. Jover va deixar clar que la decisió s’havia adoptat pels reiterats suposats incompliments de la universitat i pel fet que el projecte que podia garantir com a molt el centre dirigit per Garcia res no tenia a veure amb l’aprovat al seu dia per mitjà de la llei. No obstant, va deixar clar el ministre, el centre podria igualment impulsar les formacions que pretenia en qualitat de títols propis privats i sense el reconeixement públic.

La universitat considera que s’ha vulnerat un dret fonamental com el de defensa i, alhora, i en el marc del recurs presentat davant la Batllia de guàrdia també es suggereix al responsable judicial que haurà de substanciar el procediment que, si escau i ho veu convenient, elevi una qüestió incidental de constitucionalitat al Tribunal Constitucionalitat si considera que alguns dels articles que configuren la Llei de creació del centre universitari pot no ajustar-se a la Carta Magna o, com a mínim, planteja dubtes. Entre aquests articles que podrien generar interrogants, segons les fonts, s’hi trobaria el número 6 de l’esmentada llei.

Comentaris

Trending