La triomfadora dels Òscar arriba divendres a Andorra

‘Parásitos’, guanyadora dels premis grossos de l’Acadèmia, s’estrena per fi al país després que a l’octubre no trobés forat a la cartellera

Cartell de la pel·lícula.
Cartell de la pel·lícula.

‘Parasitos’ es va convertir la matinada de dilluns en la gran triomfadora dels Òscar. La pel·lícula del coreà Bong Joon-ho va donar la sorpresa imposant-se per davant d’altres grans títols de la indústria en la cerimònia celebrada a Los Ángeles. Un film que, fins ara, no s’ha pogut veure a Andorra. En el seu moment, no es va estrenar. Arribarà divendres, després de l’èxit amb els premis de l’acadèmia.

La pel·lícula va aconseguir quatre estatuetes, entre elles les més importants: millor film i millor director, a les quals s’ha de sumar la de cinta en llengua no anglesa i guió original. Joon-ho va desbancar grans noms de la indústria com Martin Scoresese o Quentin Tarantino i s’ha imposat a fenòmens de taquilla com ‘Jóker’ o ‘1917’.

Curiós és el fet que aquesta pel·lícula no s’ha pogut encara veure a Andorra. Va ser estrenada a l’octubre i, llavors, no va trobar espai davant altres estrenes de més renom. “Ni la seva distribuïdora hi va creure massa perquè no ens va pressionar”, recorda el gerent dels cinemes Illa Carlemany, Jordi Torres, que admet que “algun client ens va preguntar llavors si la portaríem i jo no la coneixia”. També deixa clar que aquesta manca de confiança no és exclusiva d’Andorra: “molts cinemes d’Espanya tampoc la van posar”.

Es tracta d’un deute que ara es pagarà. A partir de divendres ‘Parasitos’, ja amb quatre Òscars al cartell, es podrà veure a les sales del país. Hi haurà dues sessions diàries. “Volem donar l’oportunitat que la gent del país la pugui veure”, afirma Torres.

Pel que fa a la resta de nominades el gerent dels cinemes andorrans explica que hi ha diversos títols, com ara ‘Jóker’ o ‘1917’ que han funcionat “molt bé” a la taquilla, igual que ‘Érase una vez en Hollywood’. En canvi, menys fortuna, indica, va tenir el passi per les pantalles de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar, ‘Dolor y Gloria’.

Comentaris (2)

Trending