La 'tibada d'orelles' comença a fer efecte en la concessionària del transport sanitari no urgent

Comentaris

La 'tibada d’orelles' a l’empresa que té la concessió del transport sanitari no urgent sembla que comença a funcionar. Així ho està notant el personal d’Ambulàncies del Pirineu (ADP), que des de fa algunes setmanes han comprovat canvis en el comportament de funcionament de l’empresa sobretot quant al quadrant d’horaris. “Hi ha un major respecte del Codi de relacions laborals”, han assegurat les fonts consultades, que sense llançar campanes al vol han celebrat els ‘moviments’ malgrat que entenen que els ministeris directament relacionats amb aquest aspecte (fonamentalment, Interior i Salut) haurien de ser més estrictes amb la companyia.

Fa unes quantes setmanes, la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), en representació dels tècnics sanitaris empleats a ADP -pràcticament la totalitat dels treballadors de la concessionària del transport sanitari estan afiliats a l’organització sindical-, van presentar una denúncia a inspecció del treball advertint dels múltiples abusos i incompliments que l’empresa estava fent respecte de la normativa laboral. Abusos que, més enllà de perjudicar els treballadors, recordava la denúncia, posava també en risc els usuaris del servei atès que en moltes ocasions els tècnics sanitaris enllaçaven jornades laborals o viatges de llarga durada sense pràcticament descansar.

Les fonts consultades han recordat que el denunciant no rep cap informació d’inspecció de treball a partir del moment que aquest departament del ministeri d’Interior rep formalment les queixes i presenta tota la documentació que l’òrgan administratiu pugui sol·licitar -de fet, després de la primera denúncia, Treball va sol·licitar algun complement documental-. Però els treballadors, que estan a l’expectactiva de l’evolució de la situació els propers dies i setmanes, sí que haurien vist “moviments” que fan pensar que des d’inspecció de treball s’han fet algunes advertències. 

Malgrat que no ha transcendit si s’ha fet alguna proposta de sanció a l’empresa, sí que seria clar que ara la companyia vetlla molt i molt perquè els tècnics sanitaris no excedeixen en cap cas de les seixanta hores setmanals de feina -límit màxim- i també es compleix fil per randa el fet que els professionals del transport sanitari puguin disposar d’un mínim d’un dia festiu a la setmana com a mínim. En aquest sentit, segons les fonts consultades, hi ha “satisfacció moderada” i en cap cas “no es vol abaixar la guàrdia” perquè no tornin a aparèixer els “abusos denunciats i acreditats”.

Comentaris

Trending