La Sindicatura demòcrata tira pel dret i decideix declarar d’urgència tretze iniciatives legislatives

El clam unit dels grups de l’oposició no té cap efecte i l’òrgan presidencial del Consell General acull la petició de DA en una acció que amenaça d’enverinar l’activitat legislativa

-
-
El tres membres demòcrates de la Sindicatura han donat, com es podia preveure, via lliure a la declaració d’urgència per tramitar tretze iniciatives legislatives, en una decisió que amenaça d’enverinar, més si cal, l’activitat parlamentària en el tram final de la legislatura. Els síndics han fet cas omís al clam unitari dels grups de l’oposició, que van demanar que, com a mínim, es pactés què es volia prioritzar, perquè seria “una irresponsabilitat” fer més gran encara l’embús que ja hi ha.

Sindicatura ha acordat aquest matí la declaració d’urgència de textos com el que ha de regular el cos d’educació, el codi de família o les modificacions de la Llei de la CASS en relació amb la reforma sanitària. Com no podia ser d’altra manera, el representant dels independents de la Massana en l’esmentat organisme s’ha oposat a acceptar el tràmit urgent sol·licitat pels demòcrates, però no hi tenia gran cosa a fer per evitar-ho davant la majoria taronja.

Els grups de l’oposició han d’analitzar a partir d’ara a veure com actuen. No obstant això, han deixat clar que s’ha incomplert l’acord de la junta de presidents pel qual s’havia deixat clar, suposadament, que si calia prioritzar la tramitació d’alguna llei es faria amb diàleg i sempre que es pogués amb consens. No obstant, al seu moment es va afirmar que no hi havia necessitat de prioritzar especialment cap text legislatiu. De fet, la majoria de textos són projectes de llei i en cap moment el Govern va interessar la declaració d’urgència.

Durant la roda de premsa conjunta de totes les formacions representades a l’oposició parlamentària -l’única que no hi va prendre part va ser la independent Sílvia Bonet-, Liberals ja va avisar que faria un recurs a la decisió de Sindicatura i fins i tot va deixar entreveure, el conseller Jordi Gallardo, que la qüestió es podria arribar a plantejar al Tribunal Constitucional.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending