La separació d'aigües posarà Sant Julià potes enlaire

Es faran obres a sis punts de la parròquia per un import de 312.000 euros

Treballs per separar les aigües pluvials de les residuals al camí de Missa d'Aixirivall.
Treballs per separar les aigües pluvials de les residuals al camí de Missa d'Aixirivall.
Les obres de separació de les aigües pluvials de les resduals alteraran la vida de Sant Julià de Lòria ja que es faran treballs a sis zones de la parròquia, al centre i en urbanitzacions. El cost és de 312.000 euros. El termin d'execució va dels 20 als 40 dies. L'any 2016 encara hi havia pendents 1,5 quilòmetres de treballs.

El dos trams més cèntrics dels treballs de separació de les aigües pluvials de les residuals corresponen a la zona de l'avinguda Verge de Canòlich que va de la plaça de la Germandat a la plaça Laurèdia i al carrer Isidre Valls. Les altres afecten zones residencials com el carrer Francesc Escudé, als xalets del Trillà, i les urbanitzacions de les Caubelles (Nagol), Els Biaders i Pont i les Extremes (Aixirivall). Aquest quart és el que tenia més separativa pendent d'efectuar i una de les darreres actuacions que es va fer va ser la del camí de Missa

Les obres provocaran alteracions de trànsit i especialment a l'avinguda Verge de Canòlich perquè s'han de fer rases i posar els tubs. En aquest cas la durada dels treballs serà de tres setmanes amb un pressupost de 90.000 euros. A la parròquia hi ha 25 quilòmetres de xarxa residual i sis quilòmetres de xarxa pluvial. Els  comuns van signar amb el Govern una moratòria per la qual s’ampliava el termini en què les parròquies es comprometien a tenir enllestida la xarxa separativa d’aigües pluvials i residuals. 

Quant als punts d’abocament directe d’aigües residuals al medi n’hi havia tres de localitzats que es van resoldre a l'inici del mandat de l'actual equip comunaal. Al mateix moment es va iniciar una tasca de neteja d’embornals per evitar danys i possibles inundacions en cas de pluja forta. Es va actuar en  90 embornals.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending