'La Roca del Fener': projecte per convertir en un gran centre comercial l'actual aparcament

Comentaris

L'aparcament del Fener 1.
L'aparcament del Fener 1. ARXIU

L’actual aparcament del Fener d’Andorra la Vella, en l’illa que configuren els carrers de la Unió, Maria Pla, Verge del Pilar i del Fener, es convertirà en un gran centre comercial en uns tres anys. Aquesta és la previsió que té la propietat dels terrenys. La voluntat no és pas construir un centre d’una sola peça, per dir-ho així, si no desenvolupar una illa d’establiments de planta baixa o com a molt una primera planta, disposats al tomb d’una xarxa de carrers. Les fonts consultades han explicat que es pretén fer, salvant les diferències, un muntatge del tipus de La Roca Village, un centre ‘outlet’ de firmes de primer nivell a la comarca del Vallès Oriental, a prop de Montmeló i Granollers. 

De detalls sobre el projecte no n’han transcendit gaires. Sí que és clar que la propietat de dita parcel·la ha comunicat recentment als inquilins que té en les botigues que donen al carrer de Maria Pla que en un termini de tres anys hauran de desocupar-les vista la iniciativa del centre comercial que ocuparà l’actual aparcament. Si ho volen, aquests empresaris que actualment tenen llogat un dels locals existents es podran traslladar a un dels futurs establiments, tenint certa preferència. Una previsió seria que bona part del projecte ja estaria desenvolupat d’aquí a tres anys. I que els empresaris que ho desitgin, cada vegada menys en aquestes botigues, ja es puguin traslladar a un altre local mentre s’aterren els actuals emplaçaments i s’acaba de culminar l’obra.

La intenció inicial dels promotors del projecte seria iniciar les obres a principi de l’any que ve. La voluntat, també, és construir dues plantes soterrànies d’aparcament, per no perdre d’aquesta manera ni capacitat d’atracció de clients ni la bossa d’estacionament que actualment hi ha en una zona de vocació comercial i que està aixoplugada sota la denominació de Boulevard Fener. La mateixa propietat del terreny que hauria d’esdevenir ‘La Roca del Fener’ és, també, la titular de l’espai que ocupaven unes bordes ara ja enderrocades al xamfrà del carrer de la Unió amb el del Fener, en aquest cas en terme parroquial d’Escaldes. En aquell indret el comú escaldenc hi promou un aparcament més enllà d’endreçar la zona.

Comentaris

Trending