La repatriació de l’excursionista mort al Juclar es farà aquesta setmana que ve cap a Manchester

Encara falten tràmits burocràtics que impedeixen saber amb exactitud quan sortirà cap a la ciutat anglesa l’home de 65 anys que es va ofegar als estanys d’Alba

Estany d'Alba, en primer terme.
Estany d'Alba, en primer terme.
Fins als propers dies no es podrà concretar quan sortirà des del Principat i cap a Manchester el fèretre amb les restes mortals de l’excursionista de 65 anys que va morir la matinada de dijous arran de les lesions sofertes en l’accident de muntanya que va patir la tarda del dia abans a la zona del Juclar, a cavall de l’Arièja i Andorra.

Els tràmits burocràtics, sobretot per la intervenció de companyies asseguradores, s’està allargant una mica més del compte tot i que segons fonts consultades sempre que hi ha un difunt britànic la repatriació sol ser complexa. En aquest cas, l’home difunt era de la zona de Manchester. Les fonts diplomàtiques consultades han preferit no explicar on estaven allotjats el finat i l’home que l’acompanyava en la ruta que estaven fent quan un d’ells va caure per una canal, una tartera. Les reserves són degudes al fet que encara no està al cas de la defunció tota la família del finat. Els més propers, però, sí que haurien estat degudament informats.

Els dos homes es dirigien des del vessant francès cap al refugi del Juclar dimecres a la tarda. Es van separar uns metres i un d’ells -les passeres estaven clarament marcades en la neu- es va precipitar per la tartera seixanta metres avall patint nombroses contusions i alguna fractura. Però, sobretot, caient de patac a l’estany d’Alba, que no cal confondre amb el de Juclar tot i que sigui, en certa manera, en el mateix circ. Les lesions internes provocades per l’ofec van ser les que finalment, durant la matinada de dimecres a dijous, i tot i els esforços dels professionals d’urgències del centre hospitalari, el van dur a la mort.

Comentaris

Trending