La reordenació d’espais al comú d’Escaldes indigna la minoria

La majoria socialdemòcrata defensa que els consellers demòcrates podran disposar d’un despatx per a ells sols, situació que no es donava fins ara

La corporació va prendre jurament, aquest dijous, a la nova interventora general, Rosa Quero.
La corporació va prendre jurament, aquest dijous, a la nova interventora general, Rosa Quero.
Fa la dita que mai no plou a gust de tothom. La reordenació d’espais a la casa comuna d’Escaldes s’ha indigestat entre els consellers demòcrates i el seu entorn. Se senten foragitats del centre de les decisions. La segona planta de l’edifici comunal ha estat tradicionalment el centre del principal bullici polític a la parròquia a nivell oficial. La majoria socialdemòcrata, donant resposta a una promesa que havien fet Rosa Gili i el seu equip, ha adjudicat un despatx per a Miquel Aleix i els seus companys perquè puguin treballar amb prou espai i discreció. Això sí, l’espai està situat a la cinquena planta.

La decisió no s’ha posat bé a la minoria comunal, com a mínim, no pas al seu entorn polític, que consideren que hi ha una mena de desconsideració i menyspreu perquè històricament, des del 1984, majoria i oposició havien compartit espais. Encara més, des de l’entorn de l’equip d’Aleix es lamenta que es vulgui prohibir l’accés de la minoria a la segona planta, que és on estan ubicats, per exemple, els despatxos dels cònsols. Res de tot això hi veu l’equip de govern comunal.

Mentre l’entorn demòcrata posa el crit al cel en sentir-se apartats i creuen que es trenca amb una manera de fer de treball conjunt tot foragitant l’oposició, la majoria socialdemòcrata defensa la mesura presa. D’entrada, asseguren les fonts consultades, perquè ara els consellers de DA podran disposar d’un espai propi on podran treballar amb total discreció i confidencialitat. I tantes hores com vulguin. I de sortida perquè, asseguren les mateixes fonts, no s’ha prohibit l’accés a ningú enlloc.

Les fonts consultades han assegurat que és obvi que a la segona planta hi podrà entrar tothom de forma deguda. Més encara un electe. Però també s’ha de deixar clar que aquesta planta està reservada de manera preeminent als cònsols i el secretari general, que són els que hi tenen els despatxos, i “a les persones de confiança”. I entre aquestes persones de confiança no s’hi situen, per exemple, mantenen les fonts, els consellers de la minoria. Altra cosa és que hi acudeixin per compartir qüestions amb els responsables de la majoria o per debatre certs temes.

Els consellers de la minoria es van sentir ‘desplaçats’ aquest dijous quan van acudir a casa comuna a la sessió de consell extraordinària que va servir, únicament, per prendre jurament a la nova interventora general comunal, l’economista Rosa Quero González. És un nou càrrec de confiança amb el qual s’envolten els cònsols Rosa Gili i Joaquim Dolsa per tirar endavant el projecte que pensen dur a terme per a Escaldes durant aquest mandat que tot just ara comença.

Comentaris

Trending