La pujada del tabac a França farà augmentar la vigilància del contraban i de la venda clandestina

A partir del mes que ve els paquets costaran uns 50 cèntims més de mitjana

-
-
El nou augment del preu del tabac a França farà augmentar la vigilància del contraban i de la venda clandestina. Les operacions de la policia i de la brigada de duanes s'ampliaran a les poblacions pròximes a la frontera com Perpinyà o Tolosa, llocs on s'han detectat molts punts on es ven tabac de manera il·legal. Al mateix temps hi haurà més vigilància a les fronteres, carreteres i pistes forestals per lluitar contra el contraban.

L'augment no serà l'únic d'aquest any perquè n'hi haurà un altre el mes de novembre. Amb els nous preus el paquet de Marlboro Red costarà 10 euros quan ara està a 9,30. (Uns 4 euros a Andorra). El de Winston passa de 9 a 9,60 euros (3,75 a Andorra). Una de les marques clàssiques a França com els Gauloises que ja costaven 10 euros passen a 10,60 mentre que els Gitanes passen a 11 euros (10,50 actualment).

L'arribada al poder d'Emmanuel Macron el maig del 2017 va acabar amb quatre anys sense cap alça de preus. Des d'aleshores hi ha dos augments cada any de 50 cèntims. Aquests augments van fer caure les vendes d'un 9,32 el 2018 i d'un 7,2 % l'any passat.

Això va provocar el malestar dels venedors autoritzats i l'augment del contraban i de la venda clandestina. Segons les dades fetes públiques la setmana passada pel govern francès, es van confiscar més de 15 tones de tabac de contraban a la regió d'Occitània

 

 

Comentaris (1)

Trending