La productora de Cesc Gay inicia els treballs per al rodatge d'una sèrie sobre escàndols financers situada a Andorra

Comentaris

La productora de Cesc Gay inicia els treballs per al rodatge d\'una sèrie sobre escàndols financers situada a Andorra
La productora de Cesc Gay inicia els treballs per al rodatge d\'una sèrie sobre escàndols financers situada a Andorra

La productora del reconegut cineasta català Cesc Gay ('Truman', 'Una pistola a cada mà', 'Kràmpack') ha posat en marxa ja al Principat els treballs previs al rodatge d’una sèrie de vuit capítols que serà enregistrada en part a Andorra i que té com a destinatària la plataforma televisiva Movistar Plus. La sèrie, que se centrarà en els escàndols financers i l’evasió d’impostos, hauria de saltar a la petita pantalla la temporada 2018-2019. La directora dels càstings que han proveït d’actors pel·lícules com la ja esmentada ‘Truman’, del mateix Gay, o ‘El olivo’, d’Icíar Bollaín, Mireia Juárez, ha estat l’encarregada de buscar entre col·lectius teatrals del país personatges secundaris o de farciment que han d’aparèixer a ‘Félix’, que és aquest el nom de la telesèrie.

Els càstings ja es van fer durant la setmana passada, segons que han explicat diverses fonts. La selecció es va fer al Centre Cultura de la Llacuna i l’equip de selecció d’actors liderat per Juárez ja va fer una preselecció entre gent del món del teatre del país, als quals se’ls arribava a proposar un paper concret. Fins i tot es va arribar a enviar un petit text per tal de poder-se’l preparar per al càsting, si era voluntat del convidat d’assistir-hi. La idea és que el gros del rodatge que s’hagi de fer al país es faci el mes de maig. No obstant això, el treball de filmació ja s’iniciarà a finals del mes de març. Madrid i Barcelona són les ciutats on es localitzaran part de la trama de la sèrie, en què el Principat tindrà un gran protagonisme en aquest thriller en clau d’humor, com el qualifica el propi director de la sèrie.

La productora de la sèrie, que té suport d’un equip local, ja hauria muntat una base al Principat per anar fent camí. Impossible Films i Movistar Plus tenen posades moltes esperances en aquest projecte, que ja disposaria, segons algunes fonts, dels permisos administratius necessaris per poder rodar al Principat. Per ara no ha transcendit qui protagonitzarà els principals papers de la telesèrie. Però vist els papers amb els quals treballs el grup de càsting, sí que és clar que dos dels personatges que tindran força pes en la trama tot i ser secundaris seran dues persones d’ascendència oriental.

Mireia Juárez ha estat movent-se els darrers mesos entre diverses escoles de teatre o similar. Els càstings són remunerats -també els dies de gravació, a raó de 80 euros la jornada segons algunes fonts-. Segons la directora de càsting, quant al treball actoral, “dos dels perfils més complicats de la sèrie” són dos personatges secundaris. “D’una banda, una dona xinesa que parla castellà, surt en diversos capítols, i té força importància en la trama; d’altra banda, un noi més jove, també xinès, que guanya importància durant la sèrie”. 

Segons les dades de càsting a les quals ha tingut accés l’Altaveu, la persona que hauria de donar vida a la dona oriental hauria de tenir entre 25 i 45 anys i hauria de ser de nacionalitat xinesa preferiblement, encara que el passaport és el de menys mentre sigui oriental i, això sí, parli un espanyol perfecte perquè el personatge ja és nascut a l’Estat veí del sud. En el cas del noi, els temes de nacionalitat i llengua és el mateix que en el cas de la dona, però cal que sigui algú més jove, d’entre 18 i 24 anys. Quan als personatges que sortirien del ventall d’actors o aficionats al teatre del país, tots serien de caràcter secundari o de farciment o extres. El nombre de persones del país que acabin apareixen a ‘Félix’, però, serà força notable.

Comentaris

Trending