La prioritat comunal és que les obres del cap de Govern no suposin perill per als veïns

Des de la corporació escaldenca es vol analitzar la situació generada als entorns del complex residencial de la família Espot per descartar que pugui comportar riscos personals

La propietat de la família Espot on s'estan fent les obres.
La propietat de la família Espot on s'estan fent les obres.

El comú d’Escaldes-Engordany analitzarà els propers dies la situació generada entorn la construcció d’un conjunt residencial a la urbanització de can Diumenge, propietat de la família del cap de Govern, Xavier Espot. I, en concret, mirar de saber si els problemes que han patit algunes de les cases situades a sota de les obres són directament culpa d’aquests treballs. Ara bé, la principal preocupació de la nova corporació és garantir que no hi ha cap risc per a la seguretat de les persones.

Les fonts consultades per Altaveu han deixat clar que aquesta és el principal objectiu que s’ha marcat la recentment arribada majoria que, per ara, aposta per la prudència i no ha volgut fer cap valoració sobre la situació de la qual, de fet, Rosa Gili i el seu equip tot just s’han assabentat fa pocs dies, malgrat que fa temps que els problemes a la zona van començar a aparèixer fa temps. S’hauria comentat, sí, durant les reunions preparatòries per al relleu, però traient-li ferro i apuntant que l’origen de tot plegat, i en especial del darrer incident, una esllavissada ara fa uns dies en una llença de terreny que no està clar que sigui de la família Espot seria les inclemències climatològiques.

Des de la nova majoria es vol fer un seguiment acurat de la situació. I, especialment, assegurar-se que, més enllà de les molèsties i dels danys materials que han patit algunes de les propietats properes a la finca Espot, la cosa no va a més. És a dir, que no hi ha cap risc per a les persones. Aquesta serà el primer que s’haurà d’analitzar els propers dies, especialment per apaivagar el neguit que la situació ha generat entre alguns dels veïns.

Les mateixes fonts, a més, posen en relleu que també s’ha d’acabar de discernir si els problemes detectats són o no directament responsabilitat dels treballs realitzats en la construcció del complex residencial o poden tenir altres orígens. També es vol tenir clar si tot plegat seria un tema que s’hauria de resoldre entre privats o si realment la corporació parroquial hi pot o hi ha d’intervenir, en cas, això sí, que es determini que no està en joc la seguretat de les persones.

Tot plegat no deixa de ser, també ho admeten les fonts consultades, una ‘patata calenta’ per a la nova majoria, que ahir tot just feia els primers passos dins del comú. Una entrada que va centrar-se, principalment, en unes primeres converses amb els treballadors de la corporació, a qui es considera clau en aquesta nova etapa.

Comentaris (3)

Trending