La policia va registrar el 2 de maig la denúncia contra el mestre per l'enganxada amb el fill del ministre

Comentaris

La policia va registrar el 2 de maig la denúncia contra el mestre per l\'enganxada amb el fill del ministre
La policia va registrar el 2 de maig la denúncia contra el mestre per l\'enganxada amb el fill del ministre

El pare del menor -i alhora ministre d’Ordenament Territorial- que s’hauria vist implicat en una ‘enganxada’ amb un mestre substitut de l’escola francesa de primera ensenyança d’Encamp assegura que hi ha interposada una denúncia a la policia contra l’ensenyant. S’acusa el mestre d’haver agredit l’infant. Fonts policials haurien confirmat l'existència de la denúncia, que s'hauria formalitzat contra l'educador per un presumpte delicte de lesions. L’ensenyant hauria estat ‘apartat’ de les seves funcions però només en relació al centre d’Encamp. En ser un substitut, per calmar els ànims de totes les parts, s’hauria acordat que no s’envia més l’educador a cobrir eventuals vacants a l’escola encampadana.

Entre cercles educatius vinculats tant a pares com a ensenyants hi regna certa estupefacció i indignació per la ràpida decisió de ‘treure d’Encamp’ l’educador. Fonts properes a l’associació de pares del centre han assegurat no ser coneixedors de la denúncia. I emmarcaven l’enganxada entre mestre i alumne, igual com ho han fet alguns educadors, en la reacció de l’educador vers una rebequeria d’un infant que, com sol passar en molts casos en la seva edat (8 anys), és viu i mogut. Les lesions denunciades suposadament s'haurien causat quan l'educador, un noi jove de currículum professional irreprotxable, va agafar el menor per intentar que deposés la seva actitud. La pressió exercida en agafar-lo hauria estat superior a la que hauria pogut suportar l'infant.

Diverses fonts, incloses de properes a l’Associació de pares i mares de l’escola concernida, han mostrat la seva incredulitat per una pràctica que no sol ser gens habitual però que, per garantir “la calma i la tranquil·litat”, s’ha dut a terme en relació al mestre. És a dir, decidir que l’educador en qüestió millor que no torni a aparèixer per l’escola francesa encampadana de primera ensenyança. I fora problemes i maldecaps. Tot derivaria, han insistit, d’una rebequeria, no és pas la primera, que hauria protagonitzat un dels fills de l’actual titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó. I de la reacció posterior que hauria tingut l’ensenyant, que diverses fonts no han situat pas fora del normal.

Però aquesta no és ni molt menys la versió de la família del menor. El propi pare de l’infant i titular d’Ordenament Territorial ha assegurat que el mestre hauria agredit el seu fill i que, posteriorment, en una reunió mantinguda entre les parts, l’ensenyant li hauria faltat el respecte a ell. Per tot plegat, sempre segons aquesta part, hi ha interposada una denúncia davant el cos d’ordre. Fonts policials han confirmat l'existència de la denúncia, que s'hauria cursat el 2 de maig. Altres fonts coneixedores del cas han assegurat que davant una actitud pròpia d’un infant mogut el mestre hauria actuat presumptament de manera desproporcionada i hauria causat una lesió en la zona intercostal que hauria quedat acreditada per una revisió forense.

Quan al fet d’apartar el mestre, les fonts consultades han assegurat que tampoc no passa res perquè s’hagi pres la decisió de no enviar més l’ensenyant a Encamp. Per evitar noves desavinences i permetre que tot torni al seu lloc i no desbordi més. Però també han reconegut les mateixes fonts que la mesura és inhabitual i, fins i tot, fora de lloc. I totalment lligada al fet que el pare del menor ostenta el càrrec que ostenta

Les fonts consultades també han deixat clar que en cap cas s’ha expedientat l’ensenyant ni encara menys se l’ha fet fora del cos de mestres corresponent. Simplement, vista la seva naturalesa de substitut i, per tant, d’anar rodant pels centres on hi ha vacants, aquest professional de l’ensenyança no anirà més a Encamp. Si cal, s’hi enviarà un altre mestre. Que ara hagi transcendit la denúncia que assegura la família haver interposat fa demanar-se a les fonts com és que l’ensenyant només ha estat ‘retirat’ d’Encamp i, en canvi, no se l’ha suspès almenys de manera cautelar si se l’està acusant d’agressió a un infant, a un escolar, un fet aparentment d’allò més greu.

L'Associació de pares atribueix la decisió a la delegació de l'ensenyament francès

L'Associació de pares d'alumnes de l'Escola francesa d'Encamp, a través del seu perfil oficial de Facebook, ha assegurat que la decisió d'apartar el mestre que es va va veure involucrat fa unes setmanes en una enganxada amb un alumne correspon, totalment, a la delegació de l'esenyament francès. I que en cap cas no han intervingut en l'adopció de mesures ni els responsables del centre encampadà, ni del Govern d'Andorra. Tampoc no hauria participat en cap decisió l'associació de pares, que, en conseqüència, assegura no tenir opinió al respecte. També deixa clar que cap membre de la junta no ha estat consultat en l'hora d'elaborar la informació. Efectivament, l'Altaveu ha citat fonts properes a l'associació. L'entitat és presidida per Àngel Soto. Té com a vicepresidenta Íngrid Farré; de tresorer hi actua Josep Maria Marot i com a secretària hi figura Gemma Garcia.

Comentaris

Trending