Primeres denúncies policials contra el perfil d’Instagram pseudoeròtic que usa fotos sense permís de noies del país

L’aparició al compte ‘andport2018’ de tot d’imatges que s’haurien robat d’altres comptes personals i privats ha causat una veritable indignació entre les afectades

-
-
Algunes de les noies afectades per la ‘usurpació d’identitat’ consistent en usar sense consentiment fotografies seves en un perfil públic de la xarxa social Instagram han començat a interposar denúncies contra l’esmentat compte, denominat ‘andport2018', després que les denúncies fetes a la mateixa xarxa no hagin fet cap efecte i el compte mantingui les instantànies que estan generant la polèmica.

El boca-orella va començar a fer efecte aquesta setmana i després que el compte fos descobert per algunes de les noies que, o bé apareixen a les fotos, o bé tenen amigues que hi surten. A partir d’aquí, es van anar ‘etiquetant’ algunes desenes de noies del Principat -no hi hauria dubte que rere el compte hi hauria alguna persona o persones que també estan vinculades al país- que apareixen en les fotos, i cada cop més noies van ser coneixedores de la situació.

Les denúncies s’haurien formulat sota dues premisses fonamentals: que el perfil que les usa es considera de naturalesa eròtica i les noies afectades no hi volen tenir cap vincle amb aquesta caracterologia i, sobretot, perquè les imatges s’estarien utilitzant sense cap mena de permís o consentiment. Cert és, però, que totes les imatges les tenen les seves propietàries penjades normalment en la mateixa xarxa social encara que en comptes properes. 

Es dóna la circumstància que en algun cas les afectades comencen o pretenen començar a fer els seus primers passos com a ‘blogueres’ o ‘influencers’ i el fet que se’ls pugui relacionar amb una pàgina de contingut pseudoeròtic els pugui perjudicar. El perfil en qüestió, ‘andport2018’, és força residual. Té tot just 214 publicacions i només el segueixen mig centenar de persones, mentre ell en segueix dos-centenars.

De més bona manera o de més mala gana, algunes de les afectades han demanat explícitament de forma directa al compte que retiri les imatges. Però no consta que això hagi succeït. També l’Altaveu s’ha posat en contacte amb el perfil per demanar quina pretensió té i no ha obtingut cap resposta. Fa unes setmanes que el responsable o responsables d’aquest compte haurien començat a usar fotos ‘robades’ de noies del país de forma força indiscriminada. Fins llavors, ni tan sols la majoria no tenien el component pseudoeròtic que ara probablement sí que es pot advertir.

Etiquetes

-

Relacionat

Indignació a la xarxa contra un perfil d’Instagram pseudoeròtic que usa sense permís fotos de noies del país

Comentaris

Trending