La policia recorda que la compra en línia s'ha de fer només en pàgines amb un cadenat a la barra

Després de l'obertura d'aquest tipus de comerç demanen que es facin les adquisicions amb seguretat

-
-
La policia recorda, per mitjà de les xarxes socials, que la compra en línia s'ha de fer només en pàgines web amb un cadenat a la barra on surti 'https', sobretot la darrera lletra (s). Això indica que disposen del certificat que garanteix la codificació de la nostra informació personal. No obstant això, hem de tenir present que alguns ciberdelinqüents són capaços de falsificar-lo. Per tant, per a més seguretat, clicant en el cadenat es pot comprovar si el certificat digital està en vigor i si correspon realment al del lloc web a què volem accedirL'objectiu és que es facin les compres amb seguretat. 
 

El decret del Govern que autoritza les compres en línia obliga a adoptar un seguit de recomanacions. Es recomana no utilitzar mai una connexió pública per fer les compres en línia, ja que aquest tipus de connexió no ofereix cap garantia de seguretat. Sempre que s'hagi d'introduir dades bancàries per dur a terme transaccions, cal assegurar-se de fer-ho a través d'una xarxa wifi coneguda i segura.

També cal estars atents perquè és probable que l'aspecte general del lloc web ens doni pistes sobre la seva legitimitat. Hem de fixar-nos detingudament en l'enllaç i revisar si és correcte. De vegades, el canvi d'una sola lletra a una altra de similar és suficient per enganyar-nos. A més, alguns llocs web fraudulents cometen una sèrie d'errors de disseny que els delaten: diversos tipus de lletra en la mateixa pàgina, imatges de baixa qualitat o textos mal traduïts, entre altres detalls.

Finalment, s'ha de prioritzar la compra en botigues que tinguin donat d'alta el servei de Comerç Electrònic Segur (CES), per exemple Verified by Visa o Mastercard Secure Code. D'aquesta manera, s'haurà de confirmar cada compra que fem per Internet mitjançant un codi que rebrem per SMS o una clau fixa, una acció que afegirà seguretat als pagaments en línia.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending