La policia investiga un robatori en un bar a la plaça Creu Blanca d’Escaldes

Els investigadors sospiten que el furt deuria ser el cap de setmana de Pasqua malgrat que no es va descobrir fins a mitjan de la setmana passada

Una imatge d'arxiu d'una vista parcial de la plaça Creu Blanca, a Escaldes.
Una imatge d'arxiu d'una vista parcial de la plaça Creu Blanca, a Escaldes.
La policia investiga un furt amb força que se sospita que hi va haver durant el cap de setmana de Pasqua en un bar de la plaça Creu Blanca d’Escaldes. Se sospita perquè no va ser fins a mitjan de la passada setmana que es va descobrir el furt, principalment d’ampolles de begudes i menjar que hi havia preparat en algunes neveres. La persona o persones que van accedir al local, que haurien de tenir detalls tant de l’establiment com de l’edifici, també van endur-se alguns altres elements.

Per ara, els investigadors no tenen cap indici clar de qui hauria pogut ser l’autor del furt. El que sí sembla evident que les persones que van perpetrar el robatori havien de conèixer o, com a mínim, haurien hagut de rebre informació força precisa de la configuració de l’immoble. I és que, segons les fonts consultades, l’accés al bar no va ser ni casual ni per la porta principal. Ben al contrari. Es va fer pels soterranis de l’edifici.

Així, fonts coneixedores del suposat ‘modus operandi’ del presumpte o presumptes lladres han explicat que el desconegut o desconeguts haurien forçat una porta de servei de l’edifici on als baixos hi ha el bar. La porta en qüestió porta a la planta soterrània que, al seu torn, segons les fonts, connecta amb l’establiment de restauració. Aquesta hauria estat la via d’accés, entrada i sortida, del bar.

1.209 és el perjudici causat al Roc del Quer

Més enllà del robatori que s’està investigant a la plaça del Roc Blanc, també durant el cap de setmana de Pasqua hi va haver un furt amb força al bar que hi ha a tocar del mirador del Roc del Quer, a Canillo, tal i com ja va informar l’Altaveu al seu moment. En el balanç de detencions de la setmana, en què n’hi ha diversos relacionats amb diferències conjugals o de parella -que també ha anat publicant aquest digital-, la policia va públic el perjudici que hauria generat el furt al Roc del Quer.

En aquest sentit, entre els danys causats pel trencament amb un roc d’un dels vidres d’una finestra del local, més el valor del material sostret, principalment ampolles de begudes alcohòliques, el perjudici denunciat ascendiria a 1.209 euros. Els fets haurien succeït dissabte de l’anterior setmana (11 d’abril) al matí i la detenció, gràcies a la identificació de l’autor del furt en unes gravacions d’una càmera de vigilància, s’hauria produït dos dies i mig després, el Dilluns de Pasqua a la tarda.

A l’home, que se’l va poder identificar plenament gràcies a les imatges, se’l va detenir al seu domicili, al Tarter. Es tractava d’un resident de 25 anys que des de dimarts és al centre penitenciari després que se li fes una ordenança penal (judici ràpid) i se li imposessin tres mesos de presó ferma. 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending