La policia ha d'intervenir en un altercat amb un client a l'oficina de BPA al carrer de la Unió

Comentaris

La policia ha hagut d’intervenir per un incident greu a l’oficina de Banca Privada d’Andorra al carrer de la Unió. Un client argentí que té travats a l’entitat 60.000 euros ha reclamat els seus diners justificant que té una situació personal greu per la qual necessita els diners. Davant la impotència dels gestors de BPA, l’home ha perdut els estreps i ha tombat un taulell i ha amenaçat el personal. Agents del cos de l’ordre han hagut de presentar-se a les instal·lacions del banc i indicar-li el procediment a fer per recuperar el seu dipòsit. En principi se l’hauria adreçat a l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), situada a l’edifici Montclar.

No és la primera vegada que els gestors de BPA i, també, els de Vall Banc, es troben en situacions compromeses. De fet, fa uns mesos, algun altre client també va donar cops contra el mobiliari d'una de les oficines. Però el comportament no havia estat tant perillós per a les persones com en aquesta ocasió, quan l'home, visiblement nerviós i molt enfadat, ha amenaçat seriosament els treballadors de l'oficina, que fa temps que es mostren impotents davant la manca d'informació que tenen. Tots els gestors, tant de Vall Banc com de BPA, estan en una situació similar, però els que estan assignats a aquesta darrera entitat més encara. Els seus clients fa mesos que no poden moure ni un sol euro i la situació es fa insostenible.

Fonts properes al cos de l'ordre han assegurat que un cop agents de la policia s'han personat a l'entitat i han demanat explicacions a l'home pel seu comportament, aquest ha rebaixat el seu to agressiu i "ha entrat en raó". Els agents li haurien explicat el procediment que ha de seguir i, davant d'això, l'home s'hauria calmat i i s'hauria donat la situació per controlada. No obstant, els treballadors de l'entitat que atenen el públic no estan gens tranquils. De fet, la intranquil·litat fa dies que dura, però ara també ha arribat a una situació límit. I el cas d'aquest ciutadà argentí hauria fet vessar el vas.

Altres fonts consultades han lamentat l'actitud de l'AREB vers els treballadors del banc, als quals no els donen ni una sola instrucció. Especialment els gestors de BPA ja no saben què dir als clients quan els demanen explicacions en relació a la seva situació. L'AREB ni traspassa els dipositants a Vall Banc perquè, encara que sigui de forma limitada puguin operar, ni tampoc els envia ni a la UIFAnd ni a la Batllia perquè decideixin des del punt de vista legal. I això està creant un clima del tot enrarit.

Segons fonts properes als treballadors, la impotència dels gestors és total. I el sentiment de desemparament vers l'AREB i l'administració en general, que al final és qui està tutelant tot el procés, és molt gran. "L'AREB no dóna la cara ni pren cap decisió. I els gestors ja no saben què dir. La situació cada cop s'agreuja més i el fet que s'acostin les festes i el final d'any, amb la qüestió de l'intercanvi automàtic de dades fiscals, encara està generant una situació més complicada", han indicat les fonts que han reclamat al Govern i les institucions que estan gestionant la crisi que "es posin realment al davant de la situació, afrontin ells realment el problema i solucionin la situació d'una vegada".

Comentaris

Trending