La policia farà una campanya de control de la ITV, targeta de transport, cinturó de seguretat i utilització del mòbil

S'iniciarà el proper dia 7 i acabarà el 27

-
-
La policia ha anunciat, en un comunicat, que farà una campanya de control de la ITV, la targeta de transport, el cinturó de seguretat i la utilització del telèfon mòbil mentre es condueix. Aquesta campanya s’iniciarà a les 7 hores del proper dia 7 i finalitzarà a les 19 hores del dia 27. Es sancionarà per no portar l'adhesiu d'haver passat la ITV,  no disposar de la targeta de transport vigent, que algun dels ocupants del vehicle no porti el cinturó de seguretat posat o per parlar pel telèfon mòbil o fer-ne algun ús per part del conductor.

L’envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i de forma indirecta en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles. Tenint en compte que es tracta d’una infracció que es constata de forma habitual, la policia vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria la ITV. 

D’altra part i en vista que a dia d’avui es constata encara que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada la obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, des de la policia es considera que s’ha d’incidir també en aquest tipus d’infracció. Així mateix es controlarà la utilització del telèfon mòbil, que, segons la policia, continua sent una de les infraccions més freqüents al volant.

 

 

Comentaris (1)

Trending