La policia espanyola vincula Andbank a una nova fórmula dels Pujol per blanquejar diners amb el suport d'una banda xinesa

Comentaris

La policia espanyola vincula Andbank a una nova fórmula dels Pujol per blanquejar diners amb el suport d\'una banda xinesa
La policia espanyola vincula Andbank a una nova fórmula dels Pujol per blanquejar diners amb el suport d\'una banda xinesa

La policia espanyola vincula Andbank i altres entitats bancàries de la Xina, Luxemburg i Liechtenstein amb una trama que serviria al fill de Jordi Pujol per blanquejar diners presumptament obtinguts de comissions per l’adjudicació d’obres amb el suport d’una banda xinesa liderada per un personatge que els uniformats de l’Estat veí miren de controlar. Per rentar els diners s’usarien un circuit de curses de cotxes de Huelva i diversos vehicles de molta alta gamma.

Pujol i el magnat xinès, vinculat a un grup de xinesos involucrats en negocis il·lícits a l’avinguda Shaftesbury de Londres, molt propera al barri xinès de la capital anglesa i coneguda per acollir els teatres més famosos i prestigiosos de la ciutat, compartirien , sempre segons una nota interna de la policia espanyola, tant diferents testaferros (entre els quals Arturo Gianfranco Fasana, F. J. Romero Pumar, Tomé Becerra i Ronald Stanek) com alguns bancs (i cita l’ICB de la Xina, l’oficina de Barclays de Luxemburg, l’ABN Amro de Liechstenstein i l’Andbank).

Segons que publica el digital OKDiario, la policia espanyola està treballant noves línies de recerca per esbrinar els mètodes que estaria seguint Jordi Pujol Ferrusola per blanquejar “tots els diners obtinguts durant els anys en què ha cobrat comissions per tot el que es feia a Catalunya”. Així s'expressa en una nota informativa interna que empren els encarregats del cas. La nova via descoberta pels agents seria la d'un contacte amb determinats ciutadans xinesos que “estan movent ingents quantitats d’efectiu, d'origen desconegut”. 

Segons els agents, el nou escenari de les maquinacions de Pujol Ferrusola seria un circuit de velocitat a Huelva on estarien movent-se diners i propietats per valor de més de 30 milions d’euros. Un dels personatges implicats al que la policia està tractant de controlarés un misteriós magnat xinès que fins ara ha utilitzat diversos noms: Tan Weiwie, Tian-Wei o Liu Weiwie. Aquest home estaria vinculat amb bandes xineses, com ja s’ha explicat.

Pujol i els ciutadans xinesos amb els quals es vincula la policia estarien operant en concret amb negocis a través d'un circuit de velocitat radicat a la província de Huelva, conegut com a Monte Blanco, a la Palma del Condado. Aquesta instal·lació esportiva és propietat de l'empresa Reynaud Espanya SL, que actualment es troba en concurs de creditors. Segons fonts de la Caja Rural del Sur, l'entitat va concedir un crèdit hipotecari sobre aquesta propietat del que no està atenent els seus pagaments. “Tot està controlat per l'administració concursal, que va ser concedida a l'empresa KPMG pel tribunal del mercantil”, indiquen les fonts citades per OKDiario.

Comentaris

Trending