La policia continua fent rondes en zones de muntanya per intentar dissuadir pràctiques no desitjades

Molts agents estan molestos amb els comportaments que es troben per part d’una reduït grup de ciutadans que sense complir les recomanacions i no essent poder sancionats planten cara

Una patrulla policial a Ordino, aquest matí.
Una patrulla policial a Ordino, aquest matí.
La policia continua fent rondes de control per intentar dissuadir les pràctiques que actualment no són desitjades atès que van en contra de les recomanacions de les autoritats sanitàries de quedar-se a casa per no afavorir la propagació del coronavirus. Amb els recursos de què disposen miren de cobrir els punts de les parròquies centrals on hi sol haver els darrers dies més aglomeració de persones i les zones de muntanya o ‘esbarjo rural’ on més presència humana s’està detectant aquests dies.

No obstant, els agents no poden fer res més que recordar les recomanacions i intentar que els ciutadans que es troben, tot sovint fent pràctiques esportives, recapacitin i vulguin tornar cap als seus domicilis. No obstant això, molts agents, policies que estan aquests dies participant de les rondes, mostren la indignació amb el comportament d’una part de la ciutadania. Són pocs, però, en aquesta situació excepcional, asseguren les fonts, “causa certa irritació”.

En aquest sentit, recorden algunes de les fonts policials consultades, hores d’ara, pel que es considera que hi hauria d’haver, hi ha massa circulació pedestre i automatitzada. “Però no hi podem fer res. Saben que no podem sancionar i se n’aprofiten”, recorden els consultats. Altres fonts, del mateix entorn, expliquen que hi ha alguns ciutadans, una minoria molt reduïda, que arriben a plantar cara als agents. En aquest sentit, sí que els uniformats recorden que poden arribar a detenir per desacatament a l’autoritat.

Comentaris (11)

Trending