La policia busca més informació i mira de contrastar dades amb un escorcoll al comú de Sant Julià

Comentaris

La policia busca més informació i mira de contrastar dades amb un escorcoll al comú de Sant Julià
La policia busca més informació i mira de contrastar dades amb un escorcoll al comú de Sant Julià

Agents de la policia han dut a terme aquest migdia diversos escorcolls al comú de Sant Julià. L’actuació policial està prevista que continuï aquesta tarda. S’hauria dividit en dues parts, la documental i la informàtica, però en qualsevol cas té un mateix objecte: l’àrea d’intervenció comunal. Els controls s’han iniciat després que hagi prestat declaració com a testimoni al despatx central de la policia el responsable de comptabilitat de la corporació laurediana.

Aquests treballs d’anàlisi de documentació i equips informàtics donen continuïtat a les diferents diligències que s’estan fent des d’ahir, després que fossin detinguts els excònsols lauredians Montserrat Gil i Manel Torrentallé. També es va arrestar l’encara avui interventor general comunal Josep Maria ‘Txema’ Altimir. Tots tres continuen detinguts en dependències policíaques i, d’entrada, no poden entrar en contacte entre ells. La policia, que està actuant per ordre de la fiscalia, vol evitar, de moment, que hi hagi qualsevol traspàs d’informació entre ells. 

No obstant això, i segons fonts comunals, la relació entre Gil i Torrentallé es va acabar enverinant de mala manera en la recta final del seu mandat consolar. I Altimir estava fart dels dos polítics. Tant que la seva intenció era reincorporar-se a la seva plaça de funcionari al departament d’intervenció del Govern però l’arribada de Josep Miquel Vila al consolat el va fer fer marxa enrere en la decisió que ja tenia presa. Altimir és un home de la plena confiança de l’actual cònsol major.

Els tres detinguts estan acusats, per ara, de malversació de fons públics i falsedat documental. Aquest darrer comportament il·lícit afectaria, especialment, Montserrat Gil. I tindria a veure amb suposades factures i tiquets que s’haurien presumptament creat falsament per mirar, l’excònsol, de poder justificar les despeses fetes amb targeta de crèdit que no havia pogut acreditar. La policia ja va anar ahir a casa de Gil a mirar de localitzar-hi documentació relativa als tiquets o a les factures que probablement s’haurien falsejat. 

Per ara, darrera de l’operació que ha portat a detenir Gil, Torrentallé i Altimir hi ha només la ‘denúncia’ formulada pel Tribunal de Comptes sobre l’ús irregular de les targetes de crèdit comunals que tenien assignades els dos cònsols. Tots dos feien pagaments de forma aleatòria tant per compte, suposadament, del comú com de Camprabassa, la societat que gestiona Naturlandia. No es descarta, precisament, que a mida que es tibi del fil comencin a destapar-se suposades irregulars en la gestió de l’ecoparc.

La primera part del registre fet al comú lauredià, especialment a l’àrea d’intervenció, l’han dut a terme els experts en delictes econòmics. La previsió és que quan continuïn els treballs aquesta tarda s’hi afegeixin també experts en informàtica per tal de bolcar la informació que es cregui adient dels ordinadors que es consideri del departament que està mirant-se en lupa. I especialment, el d’Altimir. Segons algunes fonts, els últims anys de mandat Gil-Torrentallé ja s’haurien més o menys aclarit i ara se cerca més informació en relació als exercicis 2012 i 2013.

Comentaris

Trending