La plataforma veïnal que s'oposa a l'heliport demana formalment i per escrit a Martí que aturi el projecte

Comentaris

La plataforma veïnal que s\'oposa a l\'heliport demana formalment i per escrit a Martí que aturi el projecte
La plataforma veïnal que s\'oposa a l\'heliport demana formalment i per escrit a Martí que aturi el projecte

La plataforma escaldenca contrària a la construcció d’un heliport a la zona de les Tresoles, a tocar la central de FEDA, en terme parroquial encampadà, ha demanat aquest dijous formalment per escrit al cap de Govern, Toni Martí, que aturi d’immediat el projecte. Martí, segons fonts assistents en una reunió entre representants de la plataforma i el cap de l’executiu, s’ha compromès a abandonar el projecte si hi ha un informe tècnic concloent que sigui negatiu.

La trobada es va concretar la setmana passada després que els veïns, que han recollit centenars de firmes en contra del projecte, se sentissin menystinguts i, fins i tot, enganyats, en certa manera, pel ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, que també ha assistit a la trobada d’aquest dijous. Martí, segons les fonts consultades, s’hauria mostrat “sensible” a les peticions de la plataforma i s’ha compromet a respondre per escrit a la carta que se li ha lliurat avui en què se li demana oficialment que pari el projecte.


El cap de Govern es compromet a abandonar la idea de fer l'equipament a les Tresoles si un informe tècnic solvent el desaconsella


Les mateixes fonts han indicat que els membres de la plataforma han fet notar a Toni Martí que, al seu entendre, l’informe emès per l’aviació civil francesa no és positiu i que també s’ha de considerar com un element negatiu que s’hagin recollit 1.600 firmes en contra de la construcció de l’equipament heliportuari a la zona de les Tresoles. El ministre d’Ordenament Territorial s’ha referit a l’esmentada trobada en un acte organitzat pel Col·legi d’Arquitectes i ha reconegut que les queixes de la plataforma han centrat la reunió, tot i que el Govern s’ha mantingut ferm en la idea que “si els informes són bons, es tirarà endavant”

Torres manté el compromís “d’informar de cada pas que fem a partir d’ara”. En aquest sentit, el ministre ha recordat que en l’actualitat ja ha sortit el plec de bases per triar l’equip multidisciplinar i ha indicat que “properament es farà l’adjudicació de la redacció del projecte”. L’aparició d’un informe francès plantejat des de la plataforma, segons el ministre, no ha de suposar cap impediment per la realització del projecte, atès que “són aquestes coses que amb l’estudi final es definiran amb concreció”, tot i que “són només punts a tenir en compte”. 


El ministre d'Ordenament afirma que no cal córrer, no s'imposa terminis, però manté que si els estudis "són bons, (l'equipament) es tirarà endavant"


La realització d’informes aeronàutics són el principal escull que queda, per tal de començar a plantejar el projecte. Un fet que també haurà de ser validat pels organismes francesos, per tal de “tenir una segona opinió de tot el procés”, tal com ha explicat Torres. Tot i això, Torres ha evitat posicionar-se sobre terminis i ha afirmat que “el Govern no ha de córrer a fer aquest projecte”.

Torres Falcó ha fet aquestes manifestacions a la seu central de MoraBanc. La sala d’actes de l’entitat bancària acollia una conferència organitzada pel col·lectiu d’arquitectes sobre l’evolució i disseny d’heliports, entre altres. La qüestió l’ha tractat l’arquitecte espanyol, Rafael Torrelo, en la conferència ‘Heliports civils–El cas d’Andorra’. La xerrada ha plantejat les diferents necessitats i particularitats d’aquest tipus d’infraestructura. En aquest sentit, Torrelo ha explicat que, per les característiques del país, un heliport seria “un fet molt beneficiós per afavorir el sector turístic i la realització d’esports extrems".

 

Comentaris

Trending