La ‘mossegadora’ de policies paga cent euros de multa, queda lliure i tot seguit obre el cap a la germana

Després d’encara no 24 hores arrestada, va ser posada a disposició judicial, el batlle la va sotmetre a un judici ràpid i després d’acudir a l’hospital i marxar-ne amb crides suïcides va muntar un sarau a casa

-
-
La noia, de 18 anys, que havia estat detinguda diumenge a la tarda després d’esbatussar-se amb la seva familiar i d’atacar a queixalades una agent que va intervenir quan una patrulla va ser requerida ha acabat ingressant a la planta de salut mental, on ja era coneguda. Inicialment, però, la Batllia la va deixar en llibertat tot imposant-li una multa de cent euros i sense tenir en compte els antecedents mèdics. Només arribar a casa va tornar a barallar-se amb la germana.

La noia detinguda aquest diumenge a la tarda després de mossegar una policia va ser alliberada després de sotmetre-la a un judici ràpid i fer-li pagar cent euros de multa. Al cap d’unes poques hores i després d’assegurar que se suïcidaria va tornar a casa seva, a la zona de Ciutat de Valls d’Andorra la Vella, i enmig d’una destrossa generalitzada causada al domicili ha acabat obrint el cap a la seva germana. El cos de l’ordre va haver de tornar a intervenir i finalment va ingressar a la planta de salut mental de l’hospital, on ja tenia antecedents. La germana també va rebre atencions mèdiques al centre sanitari.

Tot plegat ja havia començat, diumenge a la tarda, per una baralla entre les dues germanes. Les discussions verbals entre les dues noies estarien a l’ordre del dia segons diferents fonts consultades. En aquesta ocasió, diumenge, la situació va sortir de mare i es va haver d’avisar el cos de l’ordre. Una patrulla es va desplaçar al domicili des d’on es feia el requeriment per intentar posar pau. Lluny d’això, la noia, resident de 18 anys, va començar a insultar tant la germana com la mare en presència ja dels agents. A més a més, es va abraonar damunt la patrulla intervinent.

Sense manies, la jove hauria proferit una queixalada notable a la part superior de la ma esquerra de la policia intervinent i també s’hauria agafat amb la boca a l’alçada del maluc de l’agent. Finalment va poder ser reduïda i detinguda per diversos delictes, entre els quals maltractaments en l’àmbit domèstic i desobediència i agressió a l’autoritat. La policia ‘mossegada’ va necessitar tractament mèdic però, sortosament, les lesions no revestien gravetat i s’hauria pogut reincorporar a l’activitat laboral sense gaire problemes.

Mentrestant, la detinguda va passar a disposició policial la tarda de dilluns. A primera hora. Poc després, el batlle de guàrdia la va posar en llibertat després d’aplicar-li una ordenança penal. És a dir, un judici ràpid el més transcendent del qual, segons les fonts, seria que se li van imposar una multa de tot just cent euros. No es van tenir en compte els antecedent mèdics que la jove ja presentava. Sense dubtar-ho tampoc, la noia, ja formalment en llibertat, va demanar als policies que l’havien escortat fins a la Batllia si la podien portar a l’hospital vist que se sentia indisposada.

I, segons les fonts, allí es va quedar. Durant una estona el cos de l’ordre no en va saber res més. Fins que des de l’hospital van comunicar amb el despatx central de la policia per advertir que la jove en qüestió s’havia escapolit tot mostrant tendències suïcides. A partir d’aquí, es va muntar un dispositiu per intentar localitzar-la. Però no va caldre buscar massa. Al cap de poca estona, la mare de les dues noies van contactar amb el 110 per advertir que la seva filla s’havia presentat a casa i a banda de fer diverses destrosses al pis hauria agredit la seva germana.

L’altra noia presentava lesions notables al cap que van obligar a portar-la al centre hospitalari perquè fos atesa, sense que hagin transcendit l’abast de les ferides. Alhora, i com a mesura urgent i preventiva, es va ingressar l’agressora a la planta de salut mental sense que formalment estigués detinguda perquè era tal el seu estat d’alteració que no es va poder formalitzar l’arrest tal i com els drets i garanties legals preveuen.

-

Relacionat

Detinguda per mossegar una policia

Comentaris

Trending