Detinguda per mossegar una policia

El cos de l’ordre arresta una noia de 18 anys que després de barallar-se amb la seva germana va rebre els agents que anaven a posar pau queixalant-ne un d’ells

-
-
La policia va haver de detenir aquest diumenge a la tarda una noia resident de 18 anys per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic, injuries, amenaces, lesions i resistència greu a funcionaris de policia en l'exercici de llurs funcions. L'arrestada es va abraonar sobre una agent que intentava posar pau en una baralla i la va queixalar a la ma i al maluc.

Plantar cara de mala manera als agents de policia està a l’ordre del dia. Queixalar els agents sortosament no. O, com a mínim, encara no. La darrera detenció que ha hagut de practicar el cos, justament, és la d’una noia de 18 anys que després de barallar-se amb la seva germana va acabar mossegant l’agent de policia de la patrulla que havia acudit a posar pau. La policia va necessitar intervenció mèdica. Més enllà de per certificar mèdicament la lesió, també per tractar la ferida. Almenys a la ma -també va queixalar-li el maluc-, ‘l’atacant’ s’hi va aferrar amb força.

Els fets van passar passades les set de la tarda d’ahir, diumenge, en un immoble d’Andorra la Vella. El cos d’ordre va ser requerit perquè acudís en un domicili particular de la capital on hi havia, aparentment, una baralla entre dues germanes. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, a l’indret d’on procedia l’avís, van mirar d’intervenir per posar ordre. Una de les dues noies, però, va començar a insultar i amenaçar tant la seva germana com la mare de totes dues.

Els policies miraven de desfer l’embolic però lluny de calmar-se els ànims, la noia, resident de 18 anys, va passar a encarar-se verbalment i físicament contra els agents. I no només això, de cop i volta es va abraonar contra la dona policia que participava en la intervenció i la va queixalar a la part superior d’una ma i, també, al maluc. Seguidament, l’agressora va ser detinguda com a presumpta autora d'un delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic, injuries, amenaces, lesions i resistència greu a funcionaris de policia en l'exercici de llurs funcions.

Agressió amb motivacions discriminatòries

Si cada dia que passa hi ha més detencions per qüestions relatives a maltractaments domèstics o desobediència genèrica envers els agents de policia, tampoc no baixen els delictes contra la integritat física. Normalment, baralles. Moltes d’elles emmarcades en sortides nocturnes en locals d’oci. El que no sol ser tan habitual és que la policia apliqui l’agreujant del mòbil discriminatori quan arresta algú. Aquest, però, va ser el cas de dues detencions que va practicar dissabte a la tarda-vespre arran de dues denúncies presentades per una batussa que hi havia hagut la matinada abans.

Els arrestos es van produir dissabte a les 19.40 hores i a les 21.45 hores a Encamp. Els detinguts van ser dos homes -un resident de 23 anys i un resident temporal de 21 anys- als quals se’ls va acusar d’un delicte contra la integritat física amb l'agreujant de cometre el fet per un mòbil discriminatori. La intervenció policial va derivar d’una denúncia efectuada davant la policia per una agressió efectuada pels interessats la matinada anterior (sobre les 05.45 hores). Els denunciants van assenyalar clarament dues persones. Els detinguts haurien manifestat improperis discriminatoris per la condició sexual d'una d'elles.

Etiquetes

Comentaris

Trending