La ministra de Funció Pública es queda sola: l’ABA assegura ara que no acudeix a la reunió

Després de jugar a fet i amagar tota la setmana, Joan Torra afirma que si del que es tracta és de fer boicot, l’associació de bombers s’afegeix a la demanda del SEP de rebre documentació

-
-
Durant tota la setmana va semblar -i, de fet, als mitjans de comunicació ho va assegurar- que l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) estava clar que assistiria a la reunió convocada per la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, per començar a parlar dels reglaments que han de desenvolupar el nou marc regulador del funcionariat. Just un parell d’hores abans de la trobada, el president del col·lectiu, Joan Torra, afirma que “si es tracta de fer boicot a la ministra ja pot cancel·lar la reunió perquè s’ha quedat sola”.

La trobada estava prevista per aquest matí a 2/4 de 10 a la planta baixa de l’edifici administratiu de Prat de Govern. Els policies (CFPA) va ser els primers d’assegurar que no tenien res a fer en la reunió. El sindicat de l’administració general (Sipaag) va filtrar poc després la carta enviada a Descarrega en què com aquell qui diu li deien que era una convocatòria electoralista i que no acudirien. Duaners, penitenciaris i USd’A també van declinar la invitació. Sols havien anunciat l’assistència els dos sindicats de bombers i quedava la decisió del comitè executiu del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP).

Els docents van anunciar la tarda de dijous que no acudirien a la trobada i que el que demanaven, en tot cas, un pla de treball per escrit amb les línies mestres suposadament traçades per Funció Pública per desenvolupar el nou marc legislatiu. A118, una de les organitzacions sindicals dels bombers, acabava declinant la invitació per “evitar la foto” i Torra hauria jugat a despistar. Ara sí, després no. Finalment, el president de l’ABA ha assegurat que mai va confirmar l’assistència a Descarrega. Entre altres coses perquè estava de servei.

No obstant això, “si es tracta de fer boicot i no assistir a la reunió, l’ABA no hi assistirà i ens afegim a la demanda del SEP de rebre un calendari de reunions per poder-nos organitzar. Calendari de reunions i documentació”, ha afirmat Torra que hi ha afegit que “la ministra ja pot cancel·lar la reunió perquè s’ha quedat sola”. El Govern, Descarrega, havia fet dijous una última crida als sindicats a acudir a la trobada tot i respectant la decisió d’alguns dels col·lectius sindicals de no participar-hi. La referència de l’ABA al SEP, encara que pugui ser realista, és també irònica. Des de l’esclat del ‘conflicte de la mútua’ la tibantor entre els dos sindicats, com a mínim, és molt evident.

Imatge de la darrera assemblea del SEP.

Relacionat

Els mestres confirmen el boicot a Descarrega i li demanen un pla de treball abans de qualsevol reunió
Una de les trobades per parlar de la llei de la Funció Pública, l'abril de l'any passat.

Relacionat

La convocatòria per començar a estudiar els reglaments de la Funció Pública acaba de dividir els sindicats
Reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Indignació sindical pel convit 'urgent' de la ministra de Funció Pública a desenvolupar la nova llei

Comentaris (1)

Trending