La convocatòria per començar a estudiar els reglaments de la Funció Pública acaba de dividir els sindicats

Administració general, mestres i policies declinen participar en la reunió convocada per la ministra Descarrega, a la qual com a mínim bombers i duaners sí que hi assistiran

Una de les trobades per parlar de la llei de la Funció Pública, l'abril de l'any passat.
Una de les trobades per parlar de la llei de la Funció Pública, l'abril de l'any passat.
La fractura entre els sindicats de l’administració torna a ser evident malgrat que puntualment hi hagi accions conjuntes. Si els sindicalistes de l’administració general i els docents es van desmarcar de la plataforma arran de la polèmica de la mútua, la convocatòria per part de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, d’una reunió per començar a analitzar els futurs reglaments que han de desplegar la nova legislació reguladora del funcionariat ha acabat de dividir tot plegat.

Almenys els representants dels treballadors de l’administració general (Sipaag), els dels mestres (SEP) i els de la policia (CFPA) tenen decidit, i alguns fins i tot ja ho han comunicat obertament, no acudir a la trobada, que troben, almenys, electoralista i, fins i tot, creuen que pretén ser una riota en tota regla vers els funcionaris després que amb els únics vots de Demòcrates per Andorra (DA)  i amb l’oposició de tots els sindicats de l’administració la reforma de la Funció Pública tirés endavant. Els dos sindicats dels bombers (ABA i A118) i el dels duaners sí que tenen intenció d’acudir a la trobada.

El CFPA va ser com aquell qui diu el primer en respondre a la convocatòria que Descarrega va fer dilluns. El col·lectiu es va mostrar immediatament contrari a la cita després de veure les maneres de fer de la ministra. També el Sipaag ha comunicat avui mateix a la titular de Funció Pública que tampoc no serà present a la reunió. Ho ha fet a través d’una missiva breu signada pel seu president, Lluís Anguita.

En síntesi, el sindicat que aglutina sobre el paper el número de funcionaris més important de l’administració, li comunica a Descarrega que “vist que totes les forces polítiques de l'oposició van votar en contra de l'aprovació d'aquesta Llei i es van refermar a revisar-la o derogar-la, i atès que ens trobem a dos mesos i mig de les properes eleccions generals, lamentem comunicar-vos que el nostre sindicat no participarà en aquestes reunions fins a conèixer els resultats d’aquestes eleccions”.

Mentrestant, les dues organitzacions sindicals que representen la immensa majoria dels agents del cos de salvament i extinció d’incendis han decidit per separat acudir a la trobada. Fonts dels dos col·lectius han assegurat, d’una banda, que “es tracta d’una primera reunió” que no té cap implicació important i, de l’altra, que “tot i no estar d’acord amb la modificació de la llei (de la Funció Pública) es pretén veure veure que proposen per treballar el reglament”.

Els sindicats, en certa manera, neguen que hi hagi una fractura, però sí que reconeixen que no hi ha la unanimitat que hi havia i que ara cada col·lectiu va més per lliure que fa uns pocs mesos, encara que puntualment hi ha coincidències. La plataforma que aglutina els cossos uniformats després de la sortida formal de Sipaag i SEP fa setmanes que no manté cap contacte i algunes fonts sindicals mantenen que com més per lliure vagi cada sindicat, més fronts oberts tindrà el Govern.

Reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Indignació sindical pel convit 'urgent' de la ministra de Funció Pública a desenvolupar la nova llei

Comentaris (1)

Trending