Els mestres confirmen el boicot a Descarrega i li demanen un pla de treball abans de qualsevol reunió

El SEP declina participar en la trobada d’aquest divendres convocada per Funció Pública, en la qual només està confirmada l’assistència d'un dels sindicats de bombers i es podria cancel·lar

Imatge de la darrera assemblea del SEP.
Imatge de la darrera assemblea del SEP.
Els representants sindicals dels docents tampoc no acudiran, com era previsible, a la reunió convocada per la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, per aquest divendres. La titular ministerial pretenia de començar a establir les bases per definir l’elaboració dels reglaments que han de desplegar, en un termini màxim de sis mesos, la nova legislació que regula la feina del funcionariat. El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha comunicat a Descarrega que abans de seure al tomb de cap taula primer ha d’enviar una proposta de treball.

Hores d’ara, i que hagin confirmat l’assistència, només hi ha la representació sindical, finalment, d'una de les dues organitzacions de bombers. Després de la desestimació, també, de l'A118, l'ABA és l'única que ha assegurat que acudirà a la reunió que s’hauria de celebrar aquest divendres al matí. De fet, la immensa majoria de les organitzacions sindicals han comunicat a Funció Pública que no tenen cap intenció d’assistir a la reunió, que no es pot descartar que s’acabi cancel·lant.

Si era clar que ni el Sipaag, ni els policies (CFPA), ni l’USd’A, per exemple, no acudirien a la convocatòria. Aquesta tarda la junta del SEP ha oficialitzat la seva negativa. A través d’una carta enviada aquesta tarda mateix, el comitè executiu del sindicat a comunicat a la ministra que ha acordat per unanimitat “declinar la seva invitació a la reunió convocada per demà, dia 25 de gener del 2019, ja que després de gairebé un any d’haver aprovat el projecte de llei de la Funció Pública, no hem rebut cap calendari de treball ni cap esborrany de cap reglament per desplegar la llei en el marc dels 6 mesos previstos per fer-ho”

Tanmateix, en la mateixa missiva, el SEP recorda a la responsable ministerial que “està disposat a seure per treballar sobre qualsevol proposta de document que rebem amb antelació, cosa que fins ara no ha passat. Us emplacem a fer-nos arribar qualsevol proposta concreta de calendari i documents de treball”. La resta de sindicats, d’una manera o altra, han mostrat arguments distints però lligats al descontentament per l’aprovació sense consens de la reforma del funcionariat. 

Els bombers asseguren que participar de la reunió no vol dir en cap cas ni que treballin finalment en l’elaboració dels reglaments ni, menys encara, que estiguin d’acord, que no ho estan, amb la modificació legislativa. Les organitzacions sindicals dels agents del cos de salvament i extinció d’incendis, però, forcen la màquina per poder mantenir la prejubilació als 55 anys i amb el 60% del salari. D’aquí allò d’una de freda i una de calenta. O més hi tot perquè encara que inicialment l'associació A118 havia mostrat la seva disposició a acudir a la trobada amb la ministra, al final també ha preferit absentar-se.  

Documents
Una de les trobades per parlar de la llei de la Funció Pública, l'abril de l'any passat.

Relacionat

La convocatòria per començar a estudiar els reglaments de la Funció Pública acaba de dividir els sindicats
Reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Indignació sindical pel convit 'urgent' de la ministra de Funció Pública a desenvolupar la nova llei

Comentaris (1)

Trending