La Massana enllesteix l'enderroc de l’annex del pavelló de l’Aldosa

El comú nomena els seus representants al consell d'administració d'EMAP

Una anterior sessió de comú de la Massana.
Una anterior sessió de comú de la Massana. ALTAVEU
El comú de la Massana ha aprovat aquest dimecres els crèdits reconduïts de l’exercici passat a l’any 2020 per un import total d’1,2 milions d’euros, uns crèdits que es finançaran mitjançant disminució de la tresoreria i en cap cas generaran endeutament. Es tracta de fer front a inversions en curs, com ara les obres d’enderroc de l’annex del pavelló de l’Aldosa, que estan seguint el calendari previst i que, com a matisat la cònsol major, Olga Molné, s’han pogut portar a terme sense interferir en el funcionament de l’escola Àgora International.

El pavelló i l’annex es van construir pels Jocs dels Petits Estats del 1991. Passat l’esdeveniment, el Govern va cedir les instal·lacions de forma gratuïta al comú de la Massana, que s’ha fet càrrec al llarg dels anys del seu manteniment i reparacions, ja que presentava dèficits estructurals.

A través d’un concurs, es va llogar el pavelló a l’empresa Col·legi dels Pirineus, actualment, Àgora International. Cal matisar que l’edifici annex no formava part de l’escola i que fa més de quinze anys que es trobava en desús degut a què l’estructura estava deteriorada, sense cap més opció que l’enderrocament. Per això, es va decidir, el passat mes de desembre, portar a terme l’enderroc, que permetrà disposar d’un terreny lliure per destinar a un altre ús, encara per determinar.

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia de la sessió d’aquest dimecres i ha estat l’aprovació de la composició del consell d’administració d’EMAP SAU (Arinsal-Pal). Les cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, ocuparan la presidència i la vicepresidència mentre que els consellers Josep Maria Garrallà i Jordi Areny en seran vocals.

Durant l’anterior mandat ja es va començar amb el procés de professionalització del Consell d’Administració, amb dos membres no polítics. Segons Molné, aquesta fórmula ha estat un èxit, sobretot per l’impuls que ha tingut el sector de la restauració. De moment formen part de l’actual consell d’administració David Moreno i Patrick Toussaint però la intenció és incorporar dos nous professionals externs, amb un perfil de financer i d’empresari.

Molné ha recordat que, com van anunciar durant la campanya electoral, es treballarà en l’entrada de capital privat a l’estació per tal de poder tenir una injecció de capital que permeti augmentar la capacitat d’inversió de l’estació.

D’altra banda, s’ha aprovat un projecte de pla parcial promogut per tots els propietaris d’una unitat d’actuació de Sispony, un cop emès l’informe favorable dels ministeris competents. També relacionat amb temes d’urbanisme, en la mateixa sessió s’ha aprovat una modificació del POUP que rectifica els límits entre dues unitats d’actuació.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending