La manca de neu obliga Grandvalira i Arcalís a rebaixar el preu del forfet

Tots els dominis fan els majors esforços possibles per obrir durant el pont de la Puríssima amb les millors condicions tot i una climatologia clarament adversa

Una imatge del sector del Pas de la Casa.
Una imatge del sector del Pas de la Casa.
Amb els equips treballant a ple rendiment per poder oferir als clients les millors condicions possibles tot i tenir en contra la climatologia, tots els dominis del país obriran durant el pont de la Puríssima, un dels referents de facturació al llarg de la temporada, encara que haurà de ser de manera parcial. D’aquesta manera, i per premiar en certa manera aquells que tenen ganes d’esquiar encara que la presència de neu no sigui la que es voldria, Grandvalira i Arcalís rebaixen el preu del forfet. Vallnord Pal Arinsal mantindrà les tarifes tot i que ofereix atractius descomptes en les compres anticipades en línia.

Grandvalira preveu l’obertura de 30 km esquiables de cara el Pont de la Puríssima amb una cota de neu que arriba als 35 cm de màxima. L’equip d’explotació ha treballat intensament i a contrarellotge per assolir la connexió esquiable entre els sectors d’Encamp, Grau Roig i Pas de la Casa i estarà operativa a partir del proper dijous. Actualment, els sectors Pas de la Casa i Grau Roig es troben oberts i enllaçats. Davant les condicions climatològiques de les darreres setmanes, s’han accentuat les tasques de manteniment i de producció de neu a les pistes. 

La xarxa d’innivació ha estat activa sense treva sempre que les temperatures han estat viables. Als sectors oberts, ja s’ha realitzat el 50% de producció anual prevista. Per a l’obertura parcial de cara el Pont de la Puríssima, Grandvalira ha revisat les tarifes i el preu del forfet de dia serà de 40 euros per adult/júnior i 25 euros per infant (compra a taquilles). Alhora, reforça altres serveis (de transport, de restauració…) per fer més agradable i acollidora l’estada dels esquiadors que vulguin estrenar la temporada aquest cap de setmana al Principat.

La Coma, assegurada

La situació a l’estació ordinenca és si fa o no fa la mateixa. Arcalís garanteix l’obertura de l’estació durant el pont festiu. L’àrea de la Coma està assegurada amb bones condicions per a la pràctica de l’esquí. Les altes temperatures provocades per una forta inversió tèrmica han afectat les condicions de neu de les cotes baixes de l’estació, fet que obliga a l’equip de muntanya a avaluar dia a dia l’estat de la neu. Durant tota aquesta nit s’ha treballat intensament per garantir l’enllaç entre la Coma i la base de l’estació a l’Hortell. Es farà un seguiment molt acurat de les condicions, que són molt canviants, i que poden alterar la superfície oberta pel pont festiu de la Purísima. 

Actualment l’estació manté el 70% de les pistes obertes, i s’informarà puntualment de l’estat d’aquestes, així com de les modificacions que se’n puguin derivar. Davant aquesta incertesa, l’estació ha pres la decisió de rebaixar el preu del forfet de dia i aplicar la tarifa de temporada baixa de 33,50 euros. Recordar que aquesta temporada tots els forfets d’Ordino Arcalís inclouen la ‘garantia meteorològica’, que permet als esquiadors la possibilitat de fer una baixada de prova (només un passi per un remuntador) i si les condicions no el convencen, se li canvia el forfet per a un altre dia.

Etiquetes

Comentaris

Trending