La majoria d’usuaris domèstics pagaran 50 cèntims més de llum cada mes el 2020

Les tarifes de FEDA s’increment 1,7% de mitjana a partir del proper 1 de gener, per sobre de l’augment del cost de la vida

Seu central de FEDA.
Seu central de FEDA.
Les tarifes de FEDA s’incrementaran, de mitjana, un 1,7% a partir del primer de gener, lleugerament per sobre de l’augment del cost de la vida. Això suposaria, per a molts dels consumidors domèstics, un increment en la factura mensual de cinquanta cèntims. A partir del 2020 s’elimina l’element associat a un consum mínim per aquells usuaris que fomentin l’autoconsum.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que l’increment del preu per al consumidor va associat al cost que suposa a FEDA la importació d’electricitat des dels països veïns. I que a poc a poc es va mirant de traslladar aquest cost a l’usuari, encara que no del tot. Jover ha destacat que el preu de l’energia elèctrica al Principat és dels més barats de l’entorn europeu.

El portaveu governamental també ha assegurat que per alguns usuaris, el nou graellat tarifari suposarà “rebaixes”. Entre altres mesures, es treu la limitació dels 3,3 kw de consum màxim per a què les famílies amb dificultats econòmiques es poguessin beneficiar de bonificacions. Ara aquest límit se situa als 8 kw. D’altra banda, els productors d’electricitat no hauran de pagar un consum mínim.

Etiquetes

Comentaris

Trending