La majoria comunal de Sant Julià continua immersa en l’esperpentisme 

Un conseller carrega contra el Govern, el cònsol menor defensa que hi ha bona relació i Laurèdia en Comú apareix a les xarxes socials per fer una colla d’exigències a l’executiu central

-
-
La majoria que governa el comú de Sant Julià és una olla de grills des del segon dia, potser el tercer, de mandat. La plataforma que li dóna, li ha donat, li donava, li donarà o vagin a saber què ja a aquestes alçades, Laurèdia en Comú, era una barreja d’aquelles de conveniència que ha acabat fent bons els que suposadament eren dolents. O aquesta és la sensació que tenen molts dels veïns de la parròquia. En plena fira medieval, es viu l’enèsim capítol d’una situació grotesca: un conseller que carrega contra el Govern, un cònsol que el desmenteix i un partit que hi acaba posant més salsa, fent exigències a l’executiu central i criticant el ministre de Turisme.

Laurèdia en Comú, a través del seu compte de Twitter, reclamava aquest dissabte fins a cinc qüestions concretes: l’acabament del nou vial de sortida del país; una rotonda a l’altura del Punt de Trobada; una rotonda a l’altura del carrer Isidre Valls; un “aparcament rotonda” al càmping de l’Huguet “en lloc d’un terraplè de runa” i una “entrada digna al país”. Clar que aquestes alçades el gran públic no sap qui és ‘community manager’ de la formació laurediana, és a dir, el gestor del compte. És que, a més a més, no està ni massa clar qui integra la formació. De fet, alguns dels seus impulsors inicials fa temps que la van abandonar.

La piulada en qüestió ve a tomb o està en línia, en certa manera, amb la denúncia feta en una compareixença pública per parlar inicialment d’una altra qüestió del membre més mediàtic de la majoria comunal laurediana, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Josep Roig. El polític progressista, parapetat en una notable gestió al capdavant del departament de Cultura, va acusar el Govern de mantenir bloquejada la parròquia. De boicotejar el comú en bona part, i a parer seu, de fer-ho com a represàlia per la posició de la corporació en relació amb el debat sobre  la modificació de la legislació en matèria de transferències.

Aquest divendres, el cònsol menor, Julià Call, referendava la bona sintonia que a parer seu hi ha entre els cònsols lauredians i l’executiu central. Desmentia en certa manera així el conseller Roig o, com a mínim, se’n desmarcava. I pel mig de tot plegat, les dues integrants de la majoria comunal laurediana més lligades a Demòcrates per Andorra (DA), que almenys a l’inici també van impulsar Laurèdia en Comú, Meritxell Teruel i Paqui Barbero, insistien que no pensen sortir de la majoria de la corporació laurediana toti que Roig, també, els va mostrar la porta. Ah, i contradient també al responsable polític de la cultura laurediana, el ministre de Turisme, Francesc Camp, remarcava que el Govern té en compte Sant Julià. I entre altres coses feia el recordatori d’on havien estat les dues arribades que enguany ha protagonitzat, en La Vuelta a Espanya ciclista, el Principat.

 

Doncs també des del compte de Twitter de Laurèdia en Comú es responia a Camp. “Senyor Francesc Camp, que s’arribi al Coll de la Gallina està molt bé, però en cap cas els comerciants de Sant Julià han vist repercussió econòmica al poble de cap pernoctació. A més, la sortida de l’etapa es va fer a Escaldes”, ve a dir una de les piulades. Però la plataforma que suposadament dóna suport a la majoria comunal laurediana encara deia més coses. Qüestions que, de fet, ha acabat sintetitzant en les cinc demandes fetes al final de tot un seguit de piulades.

Així, “en clau nacional, senyor Francesc Camp, potser caldria incloure en el pressupost de 2019 la rotonda del Punt de Trobada. Aquesta si que és una prioritat en clau nacional i per Sant Julià”. També li demanen al titular de Turisme que “en lloc de fer un replè de runa a la rotonda del càmping Huguet, per un petit sobrecost facin places de aparcament, molt necessàries a la nostra parròquia”. I la darrera demanda, també “en clau nacional”, seria que “caldria no entorpir els projectes que el poble de Sant Julià desitja tirar endavant com el ràfting, el Tobotronc, així com la seva il·luminació, seria hora d’aplanar el camí”.

En fi, els uns acusen, els altres posen el fre de mà, d’altres fan marxa enrere i encara n’hi ha més que tornen a accelerar. La majoria comunal laurediana són un grup de petites minories que s’aguanten en pinces si és que s’aguanten. La cadira, de fet, és la que els acaba unint. La cadira, que sol ser la millor cola. El remei que més enganxa.

Comentaris (1)

Trending