La lliure circulació de treballadors obre la nova ronda de converses de l'acord amb la UE que pot tardar dos anys i mig

S'organitzaran noves trobades amb els ciutadans i se'n faran amb els col·legis professionals

El secretari d'Estat, Landry Riba.
El secretari d'Estat, Landry Riba.
La lliure circulació de treballadors iniciarà la nova ronda de negocions per l'Acord d'Associació d'Andorra amb la Unió Europea segons ha explicat aquest divendres, el secretari d'Estat, Landry Riba. L'acord encara pot tardar dos anys i mig en tancar-se.

Riba ha reconegut que el Brexit pot interferir amb l'acord ja que la Unió Europea està destinant molts mitjans a resoldre la sortida del Regne Unit. El secretari d'Estat ha explicat que els canvis en el si de la Unió Europea han fet que “manquessin interlocutors tècnics i polítics que poguessin dur a terme les negociacions que estaven previstes inicialment".

D'aquesta manera, la reunió que estava programada per a aquest mes  ha estat posposada i les negociacions per analitzar 21 dels 25 annexos de l’acord s'efectuarè el mes de març. Aquestes trobades arrencaran abordant qüestions com la lliure circulació de treballadors; la seguretat social; la llibertat d’establiment i el dret del treball.

Riba diu, sobre el document de la patronal, que el que es plantejava no era una demanda d’exclusió dels drets socials sinó mantenir el poder de decisió

El mes de juny, hi haurà una altra reunió per tractar energia; serveis de la societat de la informació, audiovisuals i telecomunicacions; transports; la propietat intel·lectual; la protecció del consumidor i estadística; ja a l’octubre arribaria el torn d'altres temes. Pel que fa al document conjunt de la patronal (CEA, EFA i Cambra de Comerç) ,opina que el que es plantejava no era una demanda d’exclusió dels drets socials sinó mantenir la capacitat de poder de decisió. Ha afegit, que potser va ser “una manera desafortunada de presentar la qüestió” per part de les patronals i que no es tracta d’una qüestió de fons.

La trobada d'aquest divendres ha servit també per presentar el nou logo que representa la voluntat d'anar endavant, amb un color verd associat amb la natura així com els actes que es faran durant aquest any per a commemorar el 30 aniversari de la signatura de l'Acord d'Unió Duanera (29 de juny del 1990).

Es faran conferències al Consell General i, a partir del mes d'abril, es duran a terme noves reunions públiques que estaran enfocades a la lliure circulació de mercaderies. Abans, però, el mes de març s'iniciaran les reunions amb els col·legis professionals.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending