La investigació per l'onada de robatoris es tensa: els lladres s'enduen una pistola d'un xalet de Santa Coloma

Comentaris

La investigació per l\'onada de robatoris es tensa: els lladres s\'enduen una pistola d\'un xalet de Santa Coloma
La investigació per l\'onada de robatoris es tensa: els lladres s\'enduen una pistola d\'un xalet de Santa Coloma

La investigació de l’onada de robatoris que està afectant diversos punts del Principat el darrer mes ha experimentat un increment de tensió els darrers dies. D’un dels habitatges ‘assaltats’, els lladres se’n van endur una pistola de calibre 9 mil·límetres. Això ha obligat els agents a prendre precaucions alhora de donar l’alto a qualsevol sospitós.

Els furts en domicilis d’un cert nivell continuen. O com a mínim se’n descobreixen de nous. El fet que els propietaris dels habitatges que han estat afectats hagin estat fora de vacances i se’ls trobin regirats en tornar fa més difícil determinar quan es va produir l’acció delictiva. Els darrers robatoris que han transcendit haurien estat en xalets de Santa Coloma. 

L’Altaveu ja va explicar fa uns dies que hi havia una investigació en marxa que s’estava duent a terme amb molta discreció perquè un dels ‘cops’ s’hauria produït al xalet on viu la família del fiscal general de l’Estat, Alfons Alberca. En aquest cas es tracta de la Cortinada. Les fonts consultades han assegurat que els investigadors treballen amb la hipòtesi que els lladres que haurien actuat a Santa Coloma, a la Cortinada i en altres llocs del país formen part d’una mateixa banda.

Segons les fonts, els delinqüents actuen amb molta professionalitat i rapidesa. Per ara, amb prou feines si s’ha trobat alguna traça de la intervenció dels delinqüents. En la majoria de casos, han actuat en habitatges d’un cert nivell i assegurant-se prèviament que en el moment de l’acció no hi havia ningú al seu interior. Busquen objectes de valor i, prioritàriament, diners o joies. D’un dels xalets colomencs que haurien rebut la visita dels lladres és on s’hauria robat la pistola, a més d’una caixa forta.

La sostracció de l’arma de 9 mm (a la imatge una pistola d'aquest calibre que no té perquè assemblar-se necessàriament a la robada) ha obligat la direcció del cos a fer una nota interna dirigida a les patrulles que actuen al carrer per advertir-los que en cas d’aturar algun vehicle amb persones que es considerin sospitoses es prenguin precaucions.

Foragitats els detinguts en la persecució fins a Fontaneda

Els dos detinguts després d’haver furtat cartrons de tabac d’una estació de servei de Santa Coloma que van protagonitzar posteriorment una persecució que va acabar prop de Fontaneda haurien estat foragitats del país després que se’ls hagués aplicat una ordenança penal condemnatòria. La policia va detenir divendres a 2/4 de 12 del migdia un ucraïnès de 26 anys i un espanyol de 36 anys, tots dos no residents al Principat, com a presumptes autors de conducció temerària i desobediència el primer així com desobediència, resistència i injúries vers els agents el segon. Segons un comunicat policial, “arran d’un furt de mercaderia ocorregut a Santa Coloma, en que estarien tots dos implicats, fugen del seu control policial a la vila de Sant Julià de Lòria a gran velocitat amb un vehicle turisme, posant en perill la circulació de vehicles i persones per la via pública. Aquests són finalment aturats i detinguts prop de Fontaneda".

 

Comentaris

Trending