La investigació del ‘sabotatge de Pal’ entra en una fase decisiva

La batlle responsable del cas avalua sobre el terreny què va poder passar la matinada que s’haurien seccionat els cables de ginys de l’estació en vista a activar noves diligències

-
-
La batlle que s’encarrega de dirigir la investigació del sabotatge que va sofrir el novembre passat l’estació de Pal, Stéphanie Garcia, ha volgut constatar sobre el terreny totes les dades que es té fins ara sobre l’afer abans d’impulsar noves mesures encaminades, ara ja, a delimitar la suposada autoria dels talls -tres com a mínim- als cables de diversos ginys i a activar les mesures adients per tal de detenir el sospitós o sospitosos d’uns fets que s’han analitzat molt a detall davant la gravetat que comportaven.

Pràcticament una vintena de persones, entre investigadors de la policia, personal judicial i tècnics externs a l’administració que d’una manera o altra han participat en l’elaboració dels nombrosos peritatges que figuren en la causa, van participar aquest dimarts a la reconstrucció dels fets damunt mateix del lloc on, de matinada, van succeir. La batlle fins i tot va sobrevolar la zona en helicòpter per poder fer-se més a la idea de tot plegat. La realització de la reconstrucció l’ha avançada ‘Diari d’Andorra’ i l’Altaveu ha pogut confirmar que Garcia va donar per bons tots aquells elements de prova que la policia li ha anat posant sobre la taula durant els darrers mesos.

Segons fonts coneixedores del cas, els investigadors de la policia han fet un treball molt minuciós alhora que voluminós i discret. El treball per intentar resoldre l’afer i acabar detenint el responsable o els responsables del seccionament dels cables s’ha dut a terme des de múltiples òptiques. Des d’analitzar els talls fets i fer un inventari de la maquinària (tipus radial) susceptible d’haver estat usada fins a un complex cribratge dels vehicles -i les respectives plaques de matrícula- que a l’entorn dels dies que van succeir els fets van circular a determinades hores per la zona de la carretera del Coll de la Botella. 

I és que tots els cables seccionats estaven a l’abast des de la carretera. També s’haurien fet un ampli control de les comunicacions -amb triangulació dels repetidors d’Andorra Telecom que hi ha a la zona- per mirar de trobar algun telèfon que s’hagués connectat a la línia en qüestió i que resultés sospitós. Tot plegat hauria dirigit, almenys, a una persona, un antic treballador de l’estació que faria anys que hauria plegat de males maneres i que ni tan sols residiria ja al país.

Les fonts consultades no ho han pogut confirmar, però el més probable és que la batlle hagi de promoure alguna petició de cooperació internacional per tal de poder posar davant les autoritats judicials el presumpte sospitós o sospitosos dels estralls causats. Per aquest motiu, i per poder motivar millor les peticions d’auxili internacional que hagi de fer, hauria volgut poder entendre més i millor, i sobre lloc, què hauria pogut passar i advertir si realment quadra amb les hipòtesis policials.

Comentaris

Trending