La inexperiència del pilot i una maniobra arriscada van causar l'accident de l'avió a Sallagosa

En el sinistre, el juny de l'any passat, van morir els dos ocupants de l'aparell

-
-
La inexperiència del pilot i una maniobra arriscada van causar l'accident d'avió del mes de juny de l'any passat a Sallagosa. Aquestes són les principals conclusions de l'informe que ha fet l'oficina francesa d'investigacions per a la seguretat de l'aviació civil (BEA).

Segons l'informe, el pilot havia fet un primer reconeixement de la zona tres mesos abans de l'accident amb un instructor. El 13 de juny del 2019, el pilot que no estava capacitat per operar en instal·lacions de muntanya, va iniciar un vol a l'aeròdrom de Santa Llocaia. Quan hi va arribar va voler efectuar una maniobra ràpida d'aterratge i enlairament.

En el moment de tornar a remuntar el vol, segons diversos testimonis, no es complien les condicions òptimes. El pilot, sempre seguint els resultats de l'enquesta, va interpretar les condicions dolentes com una manca de potència del motor. Els obstacles que envolten l'aeròdrom el van obligar a fer un gir a la dreta cap a la vall. El pilot va perdre el control de l'avió fent aquesta maniobra.

En l'accident van morir el pilot i un acompanyant. L'avió era un Cessna 172  i va quedar destrossat en un 90% i aquests aparells no porten caixes negres, la qual cosa va allargar la investigació. Es tracta d'aquests dispositius electrònics que enregistren les dades del vol d'una aeronau com: l'altura, la velocitat, la pressió de l'aire, o les converses dels pilots. 

.

 

 

 

Comentaris

Trending