La immobiliària del pis ‘anti-nens’ assegura que és un “cas molt extrem”

L’empresa ha modificat l’anunci, deixant únicament el vet a les mascotes, després del rebombori que ha generat la seva publicació

L'anunci ara modificat.
L'anunci ara modificat.

L’immobiliària que tenia a la seva web l’oferta d’un pis en lloguer amb l’advertència que no s’admetien famílies amb nens ha canviat l’anunci. El sota àtic, situat a Ordino, continua disponible però ara únicament, almenys públicament, sense el veto a infants. Fonts de l’empresa han volgut remarcar que es tracta d’un cas “molt extrem” i han indicat que qui fixa les condicions no són ells sinó el propietari.

El pis de la polèmica és un sota àtic nou a estrenar en un edifici de construcció recent ben orientat, lluminós i assolellat, a una zona residencial molt tranquil·la de la parròquia ordinenca. El preu que es demana és de 1.600 euros al mes, incloent-hi dues places d’aparcament i traster. La indignació, però, s’ha aixecat pel fet que, ara fa unes hores, en l’anunci s’especificava clarament que el propietari “no admet ni infants ni mascotes”.

La segona condició ja és habitual; la primera, tot un cas “extrem”, com reconeixen fonts de la immobiliària en qüestió. Asseguren que, en els anys de professió –més de dues dècades-, només s’havien trobat una vegada amb una petició similar. En tot cas, des de l’empresa s’ha volgut deixar clar que la prohibició no és pas responsabilitat seva sinó que “qui mana és el propietari, que és lliure de dir qui vol i qui no vol en el seu pis”. També han apuntat que “no tenim constància que això estigui prohibit a cap llei”.

Des del Govern s'entén que "no hi pot haver cap limitació en aquest sentit"

Tot i això, han admès que la prohibició expressa a infants els va “xocar” i que la publicació de l’anunci els ha generat més d’una trucada demanant explicacions. Davant del rebombori, s’ha optat per modificar l’anunci. Ara, simplement, es manté el vet a les mascotes. Ha desaparegut qualsevol referència a nens. Caldrà, però, veure si aquesta desaparició es manté un cop toqui negociar un possible contracte de lloguer amb el propietari.

Preguntat sobre el cas, el ministre portaveu del Govern, Èric Jover, ha apuntat que "entenc que no pot haver-hi cap mena de limitació en aquest sentit". Tot i això, ha volgut remarcar que, al seu entendre, es tracta d'un "element anecdòtic o particular". És a dir, "un cas aïllat" al qual ha afirmat que "hi trobarem solució". 

Comentaris (21)

Trending