La germana de l'ambaixadora davant la UE es perfila com a directora de la societat que gestiona els drets d'autor

Comentaris

La germana de l\'ambaixadora davant la UE es perfila com a directora de la societat que gestiona els drets d\'autor
La germana de l\'ambaixadora davant la UE es perfila com a directora de la societat que gestiona els drets d\'autor

La productora audiovisual massanenca Anna Ubach Font es perfila com a imminent nova directora de la societat que gestiona els drets d’autor al Principat (SDADV). De concretar-se la incorporació d’Ubach, aquesta agafaria el relleu de Cristina Puigcercós, que va dimitir tot just fa poc més d’un mes enmig d’una corrent de pressions que li arribaven de moltes bandes. Els col·lectius afectats per les tarifes que pretén imposar l’SDADV no acaben d’entendre ni les pretensions de la gestora ni molt menys accepten els gravàmens que preveu aplicar.

Ubach fa un temps que torna a ser al país després d’anys fora, principalment a l’Estat espanyol, on va participar en tasques vinculades a la producció de diferents productes cinematogràfics o televisius. Així, Anna Ubach apareix com a secretària de producció, assistenta de producció o coordinadora de producció en els crèdits de treballs com ara ‘El perfume. Historia de un asesino’, ‘Su majestad Minor’, ‘Cobardes’, ‘Mr. Nice’, ‘El Kaserón’, ‘Indomable’ o la minisèrie televisiva de dos capítols ’23-F: El día más difícil del Rey’.

Es dóna el cas que Anna Ubach és la germana de l’ambaixadora d’Andorra davant la Unió Europea, Maria Ubach. El nom de la primera apareix per ocupar la direcció de la gestora dels drets d’autor just quan la segona és una de les persones a les quals el cap de Govern, Toni Martí, està collant perquè accedeixi a ser ministra d’Afers Exteriors davant la voluntat de l’actual titular de la cartera, Gilbert Saboya, de deixar el càrrec.

Ubach hauria de fer front a nombrosos fronts oberts que té l’SDADV, les previsions inicials de la qual era posar en marxa aquest mes de gener les tarifes musicals, un fet de compliment pràcticament impossible. Puigcercós (a la foto) va dimitir però no se n’han donat formalment els motius. Tot indica, però, que la forta pressió exercida pels comuns i també per la Unió de Ràdios Privades d’Andorra hi tindria molt a veure. 

Tampoc no s’han quedat quiets ni els grups parlamentaris, ni les estacions d’esquí ni els hotels. La instauració d’una nova despesa per a tots aquests col·lectius no s’ha posat gens bé. I el col·lectiu que defensa els drets dels autors no ho està tenint gens fàcil. De fet, el fet que tampoc no s’acabi de veure la transparència ni la finalitat de la societat tampoc no hi ajuda gens.

Comentaris

Trending