La fins ara secretària dels cònsols assumeix la secretaria general del comú de Canillo

Meritxell Moya relleva Núria López, que dimecres s’incorpora com a batlle substituta a l’administració de Justícia fent funcions d’instructora penal

-
-

La fins ara secretària de cònsols assumirà a partir de dimecres, formalment, la secretaria general del comú de Canillo. L’ascens de Meritxell Moya, que ja en altres ocasions ha fet puntualment les funcions que ara assumirà de manera permanent, es deu a la baixa de qui des del 2008 ha estat l’ostentora del càrrec. Núria López Segués promet dimecres, també, com a batlle substituta.

La renúncia de López a la secretaria ha portat al capdavant d’un departament clau en l’organització de qualsevol corporació un relleu natural. Moya és una persona que porta molts anys al costat dels cònsols, ja no dels actuals sinó també dels anteriors. Segons les fonts comunals consultades, quan López va anunciar la marxa -circumstància que s’hauria formalitzat fa ben poques setmanes- es va oferir de seguida la posició a Moya.

Paral·lelament, dimecres mateix s’incorporarà una nova persona al departament de secretaria. Sense preveure la marxa de López -o almenys, així ho indiquen formalment les fonts-, el comú canillenc ja havia convocat fa temps una plaça. No estava clar que la fins ara secretària general marxaria. Però sí que se sabia que era una possibilitat atès que la càrrec de confiança s’havia presentat a dos concursos per a la provisió de places a l’administració de Justícia i havia mostrat la seva intenció de fer el salt a la Batllia.

Finalment, l’excedència inicialment atorgada per un any a la batlle Cristina Bea ha obert la porta de la carrera judicial a López. Formalment, la fins ara secretària del comú de Canillo renuncia a aquesta plaça per incorporar-se al seu destí (o plaça fixa) com a funcionària al comú d’Ordino. Automàticament, el comú ordinenc li facilita una comissió de serveis per poder passar a dependre del Consell Superior de la Justícia i començar a exercir com a batlle. Instructora penal en aquest cas. López ja ha estat fent pràctiques les darreres setmanes a la seu judicial.

-

Relacionat

De la secretaria del comú de Canillo a la Batllia passant per Ordino

Comentaris

Trending