La FAF, disposada a suspendre la Copa Constitució i els play-offs per salvar les lligues

L’ens ha fet públic els escenaris per a la represa de les competicions, que han de finalitzar abans del 20 de juliol, i té com a data més optimista per tornar als camps el 24 de maig

Un partit de la lliga andorrana.
Un partit de la lliga andorrana.

La Federació de Futbol ha fet públic els diferents escenaris que ha previst per a la represa de la competició sempre que el Govern ho autoritzi. La previsió més optimista seria tornar a jugar el 24 de maig però també s’ha planificat com es modificarien els diferents torneigs si s’han de reiniciar més tard, fet que podria comportar la supressió parcial o total del play-off i fins i tot, no disputar les semifinals i la final de la Copa Constitució. En tot cas, els clubs disposaran de dues setmanes prèvies per fer entrenaments.

La planificació dels escenaris s’ha fet tenint en compte un primer punt clau: la UEFA ha decretat que totes les competicions de països com Andorra han d’haver finalitzat abans del 20 de juliol. A partir d’aquí, s’han recreat diferents calendaris de com es podria reprendre i acabar tant la Lliga Multisegur com la Lliga Unida -Primera i Segona Divisió respectivament-.

En tot cas, abans de tornar a jugar, i des del moment que el Govern autoritzés les activitats esportives, els clubs disposarien de dues setmanes per entrenar. Els partits de la Lliga Multisegur es disputarien tant en cap de setmana com els dimecres, fins i tot en el cas de l’escenari més prematur, ja que es vol que “els jugadors puguin tenir un període de vacances normalitzat” i, a la vegada, “alleugerir econòmicament al club”, ja que “quan abans finalitzin les competicions, menys despeses haurà d’assumir el club”. Pel que fa a la Lliga Unida, només es jugaria el cap de setmana.

L’escenari més optimista permetria tornar a disputar partits el 24 de maig. En aquest cas, la temporada podria acabar completament i, fins i tot, abans de finals de juny -la final de la Copa Constitució es disputaria el dia 28-. A partir d’aquí, el calendari s’hauria d’anar adaptant en funció de com evolucionés la situació i s’hauria d’anar adaptant el sistema de competició.

La Copa seria el primer que se sacrificaria. Si el reinici fos més tard del 14 de juny, no es disputaria les semifinals i la final pendent i el que es faria és que el club que es classificaria per a la Lliga Europa fos el tercer classificat a Primera Divisió.

Els clubs disposaran de dues setmanes per fer entrenaments abans de tornar a disputar partits

Pel que fa a la Lliga Multisegur, de la qual queden per disputar tres jornades i el play-off el que es podria eliminar en funció de quan es reprengui el futbol, seria, justament, aquesta fase final. Si es comença més tard del 21 de juny, una de les dues voltes; si és més tard de l’1 de juliol, les dues. El document indica que “es procurarà sempre que sigui possible no posar partits a les dues de la tarda degut a les altres temperatures durant els mesos d’estiu”.

A la Lliga Unida, de la qual queden dues jornades més el play-off, aquest darrer el jugarien només quatre equips i s’eliminaria si es quedés sense temps per disputar-lo. La promoció d’ascens es jugaria un cop finalitzada la Primera Divisió. El que ja se suprimeix segur és la Copa Federació.

Pel que fa a la lliga de futbol sala, la Lliga viatges Pantours es reiniciaria el dilluns després de la represa de les competicions de futbol onze. El trofeu Canut només es disputaria en funció de les jornades lliures que quedessin i la Federació modificaria el format segons les dates disponibles.

Amb el futbol base, es posa en relleu que les lligues, tant masculines com femenines, dependran del retorn a les escoles. Els sistemes de competicions es podran modificar en funció de la disponibilitat de dates.

Comentaris

Trending