La Diada de Canòlich es farà sí o sí, però no s'ha decidit com

El comú de Sant Julià de Lòria encara confia que es pugui celebrar com és tradicional

L'aplec recuperarà enguany la missa de les deu del matí al santuari.
L'aplec recuperarà enguany la missa de les deu del matí al santuari. ARXIU
El comú de Sant Julià de Lòria treballa en dos escenaris per celebrar la Diada de Canòlich que tindrà lloc el pròxim dia 30. La situació de crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha trasbalsat els preparatius de la festa de la patrona de la parròquia laurediana. L'aplec reuneix centenars de persones al santuari per les dues misses, el repartiment de pans i la ballada de sardanes.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral encara confia que es pugui celebrar la Diada com sempre i mantenen aquesta opció. "Esperem saber l'opinió de les autoritats sanitàries i veure com evoluciona el desconfinament".

De tota manera ja hi ha configurat un pla B que es treballa conjuntament amb el mossèn de la parròquia, Pepe Chisvert qui també  afirma que "Canòlich se celebrarà". L'únic que està clar en aquesta opció és que hi haurà el repartiment de pans beneïts en un indret on la gent pugui complir les normes de distància, com ara un gran aparcament. Precisament, el pa beneït és el protagonista del monogràfic d'aquest any de Canòlich 2020. Durant la Diada se'n reparteixen uns 6.000. Pel que fa a la missa s'enregistrarà i s'emetrà pel Canal Lòria TV i per la fibra òptica d'Andorra Telecom amb l'objectiu de no generar alarma social.

Tot i que l'aplec es pogués fer al santuari caldria adoptar algunes mesures perquè en el cas de la primera missa que es fa a l'interior es concentra molta gent en molt poc espai, com succeix amb el repartiment dels pans. És tradició en aquest dia pujar a peu pel camí vell o per Bixessarri en colles.

A banda de Canòlich, el comú lauredià també té incertesa sobre la festa major que té lloc el mes de juliol i que és la més massiva del país, amb concerts multitudinàris a la plaça de la Germandat i altres activitats que apleguen molta gent i que és fan en grup com la Passa.

 

Comentaris (4)

Trending