La defunció d’un altre resident al Cedre eleva a setze els morts per coronavirus

L’hospital habilita com a UCI altres espais ja previstos en el pla de contingència i continua rebent un degoteig de pacients positius de Salita

-
-
El nombre de morts per coronavirus al Principat es tancarà aquest dijous amb setze. Aquesta tarda ha traspassat a l’hospital un home de 74 anys que fins ara residia al Cedre. Certament, l’estat de salut de l’home era dificultós, però ha estat el Covid-19 el causant de l’òbit. D’aquesta manera ja són onze els difunts que hi ha hagut entre usuaris del centre sociosanitari les darreres setmanes ja sigui amb el virus o per culpa seva.

Amb la preocupació més que assentada sobre el Cedre, cada dia que passa és més alarmant la situació que es viu a Salita. En les darreres hores altres -almenys dos- residents del centre privat escaldenc han ingressat a l’hospital, on la capacitat de respiradors cada vegada es va escurçant més. Això sí, es guanya capacitat d’UCI amb el desplegament progressiu del pla de contingència dissenyat.

D’aquesta manera, una vegada gairebé plena la planta d’UCI pròpiament dita i habilitats els quiròfans per atendre casos intensius no vinculats al Covid-19, s’adequa l’hospital de dia per atendre els casos més greus de coronavirus que ja no càpiguen a la planta pròpiament d’UCI. Els professionals d’urgències estan reforçant els intensivistes del SAAS per poder ampliar el servei.

El cansament, l’estrès i la desesperació comencen a passar factura als professionals sanitaris -metges, però també infermers i especialment auxiliars d’infermeria- que estan en primera línia d’atenció. I mentre els metges generalistes, majoritàriament estan fent una gran feina però a través del telèfon, hi ha un nodrit grup d’especialistes que està aturat del tot, esperant si arriba alguna urgència de la seva especialitat i, per tant, són mobilitzats. 

Alguns d’aquestes especialistes -com altres sanitaris- haurien demanat incorporar-se a les tasques de suport que se’ls designi, per permetre descansar a d’altres companys -n’hi ha que fan jornades de 12 hores enfundats dia sí i dia no- sense que en la majoria de casos hagin obtingut cap resposta.

Comentaris

Trending