La costosa reforma de l'església de Sant Julià continua portant cua

Les explicacions donades pel Govern al Consell General no van convèncer el PS, que ara demana els estudis sobre els quals es basen i es van autoritzar les obres

-
-
La reforma de l’església de Sant Julià i Sant Germà, amb la instal·lació d’una magnífics (alhora que caríssims) mosaics en diversos punts de l’interior del temple continua portant cua. L’explicació oferta per la ministra de Cultura, Sílvia Riva, davant el Consell General a petició de la parlamentària socialdemòcrata Susanna Vela no han convençut ni poc ni gens a la formació. La mateixa Vela ha formalitzat ara una demanda d’informació mitjançant la qual vol ampliar les dades sobre el projecte. 

En concret, la consellera vol tenir accés als informes i estudis de les intervencions realitzades al temple lauredià els darrers deu anys, així com saber si han estat en part o totalment finançades pel Govern. També demana que una informació similar li sigui enviada pel que fa a altres esglésies del Principat. En certa manera, es vol comprovar que s’ha prioritzat l’obra de Sant Julià per motius que, ara mateix, es desconeixen i que, probablement, hauran de ser, si escau, objecte de noves preguntes. Les obres han costat uns 600.000 euros, dels quals poc més de 120.000 els hauria assumit l’administració central per raons que no s’han pas justificat. 

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la consellera general socialdemòcrata demana, en primer lloc, “els documents, els informes i els estudis relatius a les diferents intervencions efectuades i/o sol·licitades de conservació, preservació i manteniment en l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria pel departament de Patrimoni Cultural del ministeri titular de la Cultura en el període comprés entre 2010 i 2019”. Vela vol que en aquesta informació també s’afegeixi “els tipus de finançament que han rebut aquestes intervencions com també les inversions –amb les seves modalitats- que hagin estat assumides pel Govern”.

En segon lloc, la parlamentària del GPS vol tenir accés als “informes relatius a les diferents intervencions efectuades i/o sol·licitades de conservació, preservació i manteniment en les diferents esglésies parroquials del Principat d’Andorra en el període comprés entre el 2010 i el 2019”. Com en el primer punt de la demanda, Vela vol que la informació inclogui “els tipus de finançament que han rebut aquestes intervencions com també les inversions –amb les seves modalitats- que hagin estat assumides pel Govern”.

La consellera general del PS posa en relleu que la demanda “està relacionada amb el Consell General de preguntes de dijous 11 de juliol” on, recorda, “ja es va parlar de la reforma feta a l’església i la instal·lació dels mosaics”. Llavors, apunta, “la ministra va parlar d’una sèrie d’informes tècnics que donaven valor i autoritzaven la intervenció” al temple. Des del PS, per tant, “volem tenir aquests informes i conèixer altres intervencions efectuades en aquest mateix període de temps a altres temples parroquials del Principat”.

Comentaris (3)

Trending