La construcció de l'estació d'autobusos entra a la recta final i ja mostra la futura fisonomia

Comentaris

La construcció de l\'estació d\'autobusos entra a la recta final i ja mostra la futura fisonomia
La construcció de l\'estació d\'autobusos entra a la recta final i ja mostra la futura fisonomia

La construcció de l’estació d’autobusos entra en la recta final. La instal·lació ja mostra la seva fisonomia. Si es compleixen les previsions inicials -i sembla que s’està filant molt prim- els treballs s’haurien de finalitzar aquest mes. Els darrers dies ja comença a ser visible l’estructura de la marquesina, al sostre de la qual s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques i que aixoplugarà una andana amb capacitat per acollir deu autobusos de quinze metres cadascun.

L’equipament s’alça a tocar del riu a la zona de Prat del Rull, en el mateix sector on també es construirà la futura seu de la Justícia, i mirant cap a l’avinguda Tarragona. També segons les previsions inicials, la nova infraestructura hauria d’estar operativa per a l’inici de la temporada hivernal. S’ha de convocar un concurs per adjudicar la concessió de la instal·lació. No es descarta que les companyies de transport de viatgers muntin una societat per poder assumir la gestió de l’estació.

El format pel qual van ser ‘dissenyades’ i adjudicades les obres de construcció de l’estació va ser força controvertit. El Col·legi d’Arquitectes va posar el crit al cel en entendre que no s’havien fet les coses correctament ja que no es va treure el projecte a concurs, si no que es va encarregar la redacció del projecte com si d’una continuació dels vials de la zona es tractés. Una altra de les crítiques al projecte va ser per la cobertura parcial del riu. El Govern sempre ha mantingut que té l’aval mediambiental i que just per ser una obra d’interès nacional es pot justificar que un pont sobrevoli, per exemple, el canal fluvial.

Comentaris

Trending