La comercialització del forfet ‘Pascalís’ enrareix més encara la relació entre Saetde i Ensisa

La societat canillenca s’agafa l’estratègia dels socis encampadans com una nova ‘bufetada’ de Viladomat, que no va consultar ni tan sols comunicar la decisió adoptada

\'Operació Pascalís\': Viladomat fa el cop de força, Ordino respira, Encamp se\'n malfia, el Govern \'flipa\' i Canillo es trinxa
\'Operació Pascalís\': Viladomat fa el cop de força, Ordino respira, Encamp se\'n malfia, el Govern \'flipa\' i Canillo es trinxa
Entre els esquiadors de base, la proposta de Grandvalira Saetde d’oferir un forfet de final de temporada per a l’estació Arcalís afegint un suplement de 25 euros sempre que es tingui el forfet de temporada del domini de les Valls d’Orient ha caigut d’allò més bé. Que s’allargui el curs a les pistes ordinenques fins l’1 de maig encara millor. Però entre els encara socis canillencs dels Viladomat a Grandvalira l’oferta ha caigut com una galleda d’aigua glaçada. 

L’enuig a Ensisa és, segons diverses fonts, de campionat. Només dissimulat per la celebració a Soldeu i el Tarter de les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí. Tampoc les formes emprades pel, de facto, nou màxim accionista de Secnoa no s’han posat gaire bé entre els aliats d’Arcalís a Vallnord. Però a Pal-Arinsal no hi donen més transcendència. La trencadissa entre Saetde i Ensisa, per molt que hi hagi aspectes molt puntuals que demandin un cert equilibri, és total. 

La distància entre una societat i l’altra és molt gran. I el fet que Viladomat hagi decidit de forma unilateral oferir forfets -de dia i de final de temporada- d’Arcalís juntament els de Grandvalira sempre que es passi per les taquilles de Saetde -això és pel Pas de la Casa, per Grau Roig o per les instal·lacions del Funicamp- ha estat rebut a Canillo com un desafiament més. Un altra bufetada dels socis majoritaris del suposat aliat encampadà. Viladomat no va comunicar res ni de la iniciativa dels forfets ni del fet d’allargar la temporada a Arcalís.

Entre els esquiadors de base, el fet que l’estació ordinenca allargui el curs hivernal fins l’1 de maig ha estat rebut, en general, amb molta expectació i una notable resposta

Mentre totes les estacions del Principat tancaran portes el 8 d’abril, les pistes ordinenques, o almenys una bona part d’elles, estaran obertes fins al pont del Primer de Maig. La decisió l’ha adoptat Saetde només aterrar a Secnoa. Certament, el director de la societat ordinenca, Xabier Ajona, ja havia deixat caure que l’estació presentava prou condicions de neu per poder mantenir unes quantes setmanes més el camp de neu obert. Viladomat li ha donat via lliure. Formalment, la decisió tampoc no s’ha comunicat a Pal-Arinsal. Però a la Massana ja no s’hi fan mala sang.

A Grandvalira és una altra cosa. Ensisa també està dolgut perquè entén que el poder comercialitzador de la societat compartida es dirigirà cap a reforçar la proposta de Saetde d’aquest final de temporada. A Nevasa es troben enmig d’un batibull que les diverses fonts consultades han assegurat que realment fan impossible que el projecte conjunt entre Canillo i Encamp s’allargui més enllà de la propera temporada. El curs 2018-2019, que per estatuts s’ha de garantir un forfet conjunt, es passarà com pugui. Però després la relació s’ha de liquidar. Almenys, entesa com s’havia entès fins l’estiu passat.

De fet, fonts del sector de la neu consultades han explicat que l’arribada de Viladomat a Arcalís canviarà tot el panorama. I que en uns tres mesos, és a dir, quan s’hagi acabar la temporada hivernal actual i ja s’entri de ple a preparar el següent curs, tot el panorama de neu al Principat experimentarà canvis. El que caldrà veure serà l’abast d’aquests canvis.

-

Relacionat

Pas-Grau comença a comercialitzar aquest divendres forfets d’Arcalís, que allargarà la temporada fins l’1 de maig
-

Relacionat

Saetde espera agafar el comandament de Secnoa a primers de març per començar a posar el ‘seu’ segell a Arcalís

Comentaris

Trending