La cassolada contra les mesures governamentals es deixa sentir tímidament

(AMB VÍDEO) Veïns de diversos punts del país han sortit a balcons i finestres per fer sentir el seu malestar davant la possibilitat que se’ls retalli el salari

-
-
La cassolada contra les mesures governamentals derivades de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 s’ha deixat sentir en diversos punts del país, encara que de forma força tímida. De fet, era el primer dia que s’iniciava aquesta acció de protesta, promoguda fonamentalment per persones assalariades usuàries de les xarxes socials i que s’han organitzat justament a través d’aquests mateixos canals.

El repic de cassoles i altres eines o estris s’ha dut a terme a les 9 de la nit, durant més deu minuts, i mentre molts dels ciutadans del país esperaven la compareixença del cap de Govern, Xavier Espot, que havia de fer un discurs a la població previst per a 2/4 de 9 i que s’ha retardat tres quarts d’hora. La protesta sonora ha estat aquest diumenge més un clam festiu que una altra cosa.

La idea és que la iniciativa es mantingui cada dia a partir d’ara. Alguns dels promotors de la iniciativa ja van reconèixer que no esperaven un gran seguiment el primer cop. Però que esperaven que la ciutadania s’hi anés animant. Més encara una vegada coneguessin les mesures concretes, que és el que es comença a descobrir oficialment a partir d’aquesta nit.

El que pràcticament no ha tingut cap seguiment, almenys aparentment, és la segona part de la proposta que feien els mateixos impulsors de la iniciativa, i que consistia en abaixar els ploms durant deu minuts per tal de mostrar la força que pot tenir la ciutadania si conjuntament s’organitza. La majoria de llars on s’han afegit al repic de cassoles continuaven amb llum en el seu interior.

 

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending