La candidatura d’assalariades impugnada queda definitivament fora de la cursa per als comicis de la CASS

El Tribunal Superior considera que el pretès recurs de Caubet i Bofarull no es pot considerar realment presentat en deguda forma i en conseqüència es confirma la decisió de la junta electoral

Carolina Caubet i Gemma Bofarull davant les càmeres d'Andorra Televisió.
Carolina Caubet i Gemma Bofarull davant les càmeres d'Andorra Televisió.
El Tribunal Superior (TS) ha deixat fora de la cursa electoral al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) la candidatura formada per Carolina Caubet i Gemma Bofarull. La junta electoral havia invalidat aquest tàndem que concorria pel col·legi dels assalariats en considerar que Bofarull era inelegible. El TS no ha entrat en el fons de la qüestió. N’ha tingut prou advertint que el recurs presentat per les afectades no s’havia formulat correctament.

La junta electoral va estimar la setmana passada una impugnació presentada per una altra de les candidatures. Al·legava que el fet que la candidata suplent d’una de les altres llistes -això és, Gemma Bofarull- fos directiva d’una entitat bancària (en concret, sotsdirectora del departament de Riscos d’Andbank) contradeia la legislació i tal i com estableix la llei era incompatible amb el fet d’esdevenir membre del consell d’administració de la CASS.

En efecte, entre les persones que no es poden elegir per a l’organisme rector de la parapública la llei hi estipula explícitament -les causes d’incompatibilitat i inelegibilitat estan taxades- hi ha els directius de bancs, entitats financeres i asseguradores. De fet, ja abans que Caubet i Bofarull formalitzessin la seva candidatura, el dubte ja va sorgir. I el consell d’administració de la CASS, rentant-se les mans, primer va pretendre fer una consulta a la junta electoral i quan aquesta va dir que no era la via, va validar la candidatura sense més.

La candidata suplent era inelegible segons la llei de la parapública, que considera incompatible ser directiu d’un banc i formar part del consell d’administració 

Quan es va fer efectiva la impugnació, el primer filtre de control jurisdiccional electoral, no va poder fer una altra cosa que estimar la petició d’anul·lació de la candidatura. Quan un dels membres d’una candidatura no reuneix els requisits per poder-se presentar i la situació no es pot subsanar de manera senzilla decau el conjunt de la llista. Per tant, deixava fora del procés electoral per als comicis del 20 de juny Caubet i Bofarull.

Totes dues, queixant-se de la redacció i la suposada poca claredat de la llei, van assegurar que recorrerien la decisió de la junta electoral davant el Tribunal Superior. I ho van pretendre fer. Però segons que han explicat fonts que han tingut accés a la resolució de la sala, aquesta ha desestimat l’apel·lació presentada per Caubet i Bofarull en considerar que el recurs no reunia les condicions formals que hauria hagut de tenir i, per tant, no es podia considerar realment i degudament interposat. Per tant, no estimant-se el recurs, la candidatura impugnada queda definitivament fora de la cursa electoral.

Etiquetes

-

Relacionat

Tombada la candidatura per a les eleccions de la CASS que incorpora una directiva bancària
Pilar Cortadella durant un acte públic recent.

Relacionat

Cortadella i Zapatero denuncien a la policia el robatori de la professió de fe i segueixen endavant en la cursa electoral de la CASS
-

Relacionat

La junta electoral ja té sobre la taula impugnacions contra les dues candidatures controvertides de la CASS
-

Relacionat

La CASS es renta les mans validant totes les precandidatures i passa dues ‘patates calentes’ a la junta electoral

Comentaris (2)

Trending