La junta electoral ja té sobre la taula impugnacions contra les dues candidatures controvertides de la CASS

Com a mínim tres llistes (dues de pensionistes i una d’assalariats) han elevat aquest dimarts queixes per la incompatibilitat suposada de Gemma Bofarull i la campanya del tàndem Cortadella-Zapatero

-
-

La junta electoral que presideix el batlle Xavier Colom haurà de resoldre els propers dies les tres impugnacions que com a mínim se li han formulat, sota diferents formats, en relació a les dues candidatures que ja d’entrada se sabia que podien comportar queixes d’altres dels concurrents als comicis de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que s’han de celebrar el proper 20 de juny. Els recursos s’interposen qüestionant una de les candidatures dels pensionistes per haver iniciat la campanya electoral molt abans d’hora i, l’altre, en relació a la situació de suposada incompatibilitat d’una suplent assalariada.

El consell d’administració de la parapública va validar tots els precandidats tots i els dubtes existents i va passar la pilota a l’organisme de naturalesa jurídica

El consell d’administració de la CASS va validar aquest dilluns les setze precandidatures que havia rebut sense tenir en compte ni les queixes que ja s’havien formulat contra la candidatura pensionista formada per Pilar Cortadella i Fèlix Zapatero i donant per bona la presència de Gemma Bofarull com a suplent de Carolina Caubet en una de les llistes que es presenten pel col·legi electoral dels assalariats. En aquest darrer aquest, el de Bofarull, havia estat el propi organisme rector de la parapública que es va adreçar a la junta electoral perquè li aclarís els dubtes sobre la suposada compatibilitat de la precandidata. L’ens de naturalesa jurídica va respondre que no cabia en aquell moment la consulta formulada sobre la qüestió plantejada.

Davant la validació de totes les candidatures, finalment com a mínim una de les candidatures adversàries ha impugnat la que formen Caubet i Bofarull entenent que aquesta darrera no pot formar part de les llistes atès que en ser subdirectora del departament de riscos d’Andbank esdevé automàticament inelegible segons la Llei de la CASS, que fixa que, entre altres, els directius dels bancs no poden formar part del consell d’administració de la parapública. Aquest fet s’explica perquè les entitats bancàries són proveïdores de serveis, per dir-ho d’aquesta manera, de la CASS quant a la gestió de fons.

L’ens presidit pel batlle Xavier Colom té fins mitjan setmana que ve per resoldre i la seva decisió és susceptible de recurs davant el Tribunal Superior

Respecte de la candidatura pensionista, almenys dos altres llistes han formulat les seves queixes. En un cas, s’hauria elevat l’amonestació que ja es va fer arribar al consell d’administració en el sentit de demanar que es comuniqués a Cortadella i Zapatero que deposessin la seva actitud de fer campanya electoral amb la sol·licitud explícita del vot quan aquest pas no està previst que es posi en marxa fins al 9 de juny. D’altra banda, aquest dimarts mateix s’hauria formalitzat una impugnació en tota regla per la qual una altra de les candidatures validades en el col·legi de pensionistes hauria sol·licitat que vist el mateix fet, és a dir, que Cortadella i Zapatero ja haurien iniciat la campanya, se’ls hauria d’invalidar la candidatura i ‘expulsar-los’ de la cursa electoral.

La junta electoral, que està integrada per tres batlles i tres advocats o persones amb coneixements jurídics designats pels partits polítics amb representació parlamentària, té de marge fins dimecres de la setmana que ve per emetre la seva decisió. Les resolucions, que són publicades al BOPA, són susceptibles de recurs, si escau, davant el Tribunal Superior, que emet la sentència definitiva si cal.

Etiquetes

Comentaris

Trending