La Cambra supera les 7.000 empreses inscrites amb un augment del 3% respecte l'any passat

Ha rebut 5.000 consultes i ha obtingut el certificat com a entitat mediadora en la resolució de conflictes

-
-
La xifra global d’entitats registrades a la Cambra ha augmentat l'any passat un 2,7%, situant el cens en 7.437 empreses inscrites. L'entitat ha celebratr aquest dimecres el ple, on es van presentar els resultats de la seva activitat. Ha mantingut el nombre persones ateses durant el 2019 respecte l’exercici anterior, aproximadament uns 5.000 usuaris, entre professionals, emprenedors, autònoms i empresaris.

En el marc de la funció consultiva realitzada durant el període anterior, la Cambra ha treballat en dos temes clau per al desenvolupament del Principat. Les recomanacions emeses sobre l’acord d’associació han estat proposades conjuntament amb la CEA i l’EFA.

Ha comptat, també, amb les empreses, en la coordinació de les reunions sectorials amb el Govern, en relació a l’anàlisi de diferents annexes de les normes de la UE. Al llarg del 2019 s’han fet els darrers passos per a posar en marxa el Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra (TAPA), projecte liderat conjuntament per la Cambra i el Col·legi d’Advocats.

Així mateix, la Cambra ha obtingut el certificat com a entitat mediadora, que representa el primer pas per a treballar en la resolució de conflictes mitjançant la metodologia de la mediació. Aquest sistema, junt amb l’arbitratge, suposaran un abans i un després per la intermediació i resolució de conflictes de manera privada i amb plenes garanties sense recorre a la justícia ordinària, reduint temps i garantint la confidencialitat, entre d’altres aspectes positius.

Una de les col·laboracions amb el Govern durant l’any 2019, va ser el lliurament dels certificats digitals per a l’empresa, que durant el 2019 eren gratuïts. En total, es van lliurar 137 (un 40% més respecte el 2018) i es va donar per extingit el servei. Un dels serveis més sol·licitats i valorats en la importació i exportació són les gestions relacionades amb els carnets ATA i la certificació de documents comercials, amb 327 tramitacions realitzades.

Etiquetes

Comentaris

Trending