La Batllia retira durant un any i mig el permís de conduir a l'autor de l’atropellament mortal, que queda lliure

La malaurada víctima de l’accident ocorregut aquest dijous al carrer de la Valira serà incinerada a Barcelona, on va ser traslladada en un intent de poder-la tractar de les greus lesions sofertes

La furgoneta que va protagonitzar l'incident.
La furgoneta que va protagonitzar l'incident.
En un judici ràpid, la Batllia ha condemnat a primera hora d’aquesta tarda el conductor de la furgoneta que va envestir mortalment aquest dijous a la tarda una veïna d’Escaldes de 62 anys al carrer de la Valira, per on transitava en direcció al seu domicili després d’haver anat a comprar. El batlle de guàrdia ha imposat un any de presó condicional -per tant, no ha d'entrar a la presó- al repartidor responsable de l’accident i ha decidit retirar-li 18 mesos el permís de conduir.

El conductor, que va ser detingut arran de les greus lesions ocasionades a la vianant i ha quedat en llibertat a primera hora d'aquesta tarda, és un resident de 41 anys que ha passat a disposició judicial aquest migdia. Se l’ha condemnat per un un homicidi per imprudència en el marc d’una ordenança penal. El que no ha transcendit és si en la mateixa vista s’hauria demanat la possibilitat que l’home pugui disposar de l’autorització per poder conduir per poder treballar. L’home s’hauria distret, justament, conduint la furgoneta amb la qual feia repartiments i, per tant, estava treballant. La distracció, segons va declarar a la policia, s'hauria produït mentre consultava el GPS per localitzar l'adreça on havia de fer el següent lliurament.

La condemna és ferma i ja no es pot recórrer en la seva contra. Si l'home tornés a tenir una conducta igual durant el proper any, haurà d'acabar d'ingressar durant dotze mesos al centre penitenciari. Més enllà de la condemna punitiva per al causant de l'accident, s'ha deixat per a execució de sentència, la responsabilitat civil que haurà d'afrontar, en principi, la companyia asseguradora del vehicle. I que té a veure amb la indemnització per danys i perjudicis que hauran de rebre els familiars de la malaurada víctima.

La furgoneta que circulava pel carrer de la Unió, primer, i el de la Valira, després, anava en sentit, per tant, de la rotonda del quilòmetre 0 a la de la Dama de Gel. Eren poc després de les 3 de la tarda d’aquest dijous. El conductor va perdre el control del vehicle i aquest es va abraonar contra el mobiliari urbà, damunt la vorera, i va enxampar de ple la dona, que havia acabat de sortir de comprar a l’Illa Carlemany i transitava degudament, tranquil·lament i carregada per la voravia. Al mateix lloc del sinistre, la dona, de 62 anys, va patir una aturada cardio-respiratòria.

L’atenció rebuda per dues persones que transitaven per la zona, una d’elles infermera, i l’actuació dels equips sanitaris d’mergència (SUM) posteriorment van permetre remuntar inicialment la dona i fer-li les maniobres i l’estabilització necessàries per poder-la enviar amb molt greus politraumatismes cap a l’hospital de Sant Pau de Barcelona en helicòpter. Malauradament, però, els intents per salvar-la van ser infructuosos.

Commoció a Fiter i Rossell

Si no canvia res, i davant l’emergència sanitària actual, el fèretre amb les restes de la resident escaldenca seran incinerats a la capital catalana mateix. La mort de la dona ha commocionat un ampli espectre veïnal escaldenc. L’avinguda Fiter i Rossell està de dol perquè era allà on vivia des de feia un munt d’anys la finada. De fet, es dirigia, s’ha dit, cap al seu domicili. La defunció també ha suposat una patacada emocional més cap a un col·lectiu que aquests dies està patint especialment com els dels sanitaris. Un dels familiars directes de la traspassada treballa en tasques de naturalesa sanitària i de trasllat de malalts.

-

Relacionat

Mor la veïna d’Escaldes atropellada quan tornava de comprar
Cotxes policials al lloc de l'accident amb la furgoneta implicada.

Relacionat

Detingut el conductor de la furgoneta que ha atropellat una dona traslladada en helicòpter a Barcelona

Comentaris (6)

Trending