Mor la veïna d’Escaldes atropellada quan tornava de comprar

La dona, de 62 anys, no ha pogut superar les greus lesions que li va ocasionar l’envestida d’una furgoneta al carrer de la Valira

-
-
La dona de 62 que ahir a primera hora de la tarda va ser envestida per una furgoneta de repartiment de productes de primera necessitat al carrer de la Valira ha acabat morint. Veïna d’Escaldes, no ha pogut superar les greus lesions que li va ocasionar el cop de la Renault Trafic, primer, i la caiguda sobre la vorera després. La dona acabava de sortir de comprar -de fet, anava carregada amb algunes bosses- i es dirigia cap al seu domicili.

Dues hores llargues després de l’accident, que va succeir poc després de les 3 de la tarda a pocs metres de l’Illa Carlemany, d’on presumiblement sortia la víctima, la ferida va ser traslladada amb diversos politraumatismes cap a l’hospital barceloní de Sant Pau. Necessitava unes atencions quirúrgiques de les quals són especialistes al centre sanitari de la capital catalana. Les lesions, però, eren tan importants que no s’hi va poder fer res.

De fet, ja just després del cop, la dona va perdre la consciència i pràcticament es va quedar sense pols. Dues vianants que eren a la zona, una de les quals infermera, van fer-li les primeres atencions i ja es van adonar de la gravetat de la situació. L’arribada posteriorment dels equips sanitaris d’emergència (SUM) va ser cabdal per aconseguir remuntar la situació fins a poder-la traslladar al centre sanitari.

El conductor de la furgoneta, un resident de 41 anys, està pendent de passar a disposició judicial; amb la defunció, serà acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència

A l’hospital se li van fer les maniobres necessàries per poder-la estabilitzar i mirar que pogués aguantar el trasllat en helicòpter fins a Barcelona. No obstant això, no es va poder fer gran cosa per salvar la vida de la dona, que feia molts anys que vivia a Escaldes. Arran d’aquest fet va ser detingut el conductor de la furgoneta, un resident de 41 anys que suposadament hauria sofert una distracció al volant. Va donar negatiu a la prova d’alcoholèmia.

L’home, que ha passat a disposició judicial aquest migdia, va ser inicialment acusat d’un delicte de lesions per imprudència que ara s’elevarà a un homicidi per imprudència. Per causes que es desconeixen, el conductor va perdre el control de la furgoneta en què circulava i es va estavellar contra el mobiliari urbà -com a mínim un fanal i un banc- i també va enxampar malauradament la vianant. Tots dos anaven en la mateixa direcció: d’Illa Carlemany cap a la rotonda de la Dama de Gel.

Cotxes policials al lloc de l'accident amb la furgoneta implicada.

Relacionat

Detingut el conductor de la furgoneta que ha atropellat una dona traslladada en helicòpter a Barcelona

Comentaris (10)

Trending