Detingut el conductor de la furgoneta que ha atropellat una dona traslladada en helicòpter a Barcelona

Els equips d’emergència han pogut remuntar la víctima de l'accident, de 62 anys i ferida molt greument en ser envestida per un vehicle Renault Trafic a tocar d'Illa Carlemany

Cotxes policials al lloc de l'accident amb la furgoneta implicada.
Cotxes policials al lloc de l'accident amb la furgoneta implicada.
La dona que ha estat víctima d'un atropellament pels volts de les 3 d'aquesta tarda a tocar del centre comercial Illa Carlemany ha estat traslladada fa pocs minuts cap a l'hospital Sant Pau de Barcelona per tal de ser tractada dels greus politraumatismes que ha sofert en ser envestida per una furgoneta. La dona, resident de 62 anys, havia perdut inicialment la consciència. El conductor del vehicle, de 41 anys, ha estat detingut per un delicte de lesions per imprudència. S'hauria despistat.

Els equips d’emergència han pogut reanimar l'atropellada just damunt mateix de l'asfalt, al carrer de la Valira. L’accident ha passat vers les 3 de la tarda i ha estat protagonitzat per una furgoneta d’una empresa de repartiment, que l’hauria envestit per causes que els experts en accidents de la policia hauran d’aclarir. Arran de la situació d'excepcionalitat que viu el país, el trànsit que hi havia en aquell moment era gairebé testimonial.

Dues persones que passaven casualment per la zona, una d’elles una infermera, han estat les encarregades de fer les primeres atencions a l’envestida, fins que s’han fet càrrec de la situació els experts sanitaris. Dos vehicles del SUM s’haurien desplaçat fins al lloc. Per poder atendre la ferida i fer els treballs d’atestat necessaris s’ha tallat la circulació des de l’altura de l’avinguda Meritxell i fins a la Dama de Gel. El tall ha durat una hora, aproximadament.

Una vegada remuntada la dona ha estat trasllada en ambulància fins al centre hospitalari, on després d'unes primeres cures i estabilitzar-la se l'ha enviat en helicòpter cap a l'hospital de Sant Pau, a Barcelona. Mentrestant, el conductor de la Renault Trafic matriculada al Principat implicada en l'accident, ha estat detingut per un delicte de lesions per imprudència. Ha donat negatiu al control d'alcoholèmia i, aparentment, l'atropellament tindria el seu origen en un descuit.

Els agents de la policia i l'atestat que estan elaborant hauran de determinar el motiu de l'accident. En tot cas, i per les causes que sigui, la furgoneta, que circulava en direcció a la rotonda de la Dama de Gel venint des del quilòmetre 0, de cop ha perdut el control, s'ha llançat cap a la seva dreta i ha colpejat diversos elements del mobiliari urbà i la dona que ha acabat ferida, que caminava correctament en el mateix sentit que anava el vehicle i carregada amb les bosses de la compra que acabava de fer.

 

Comentaris (13)

Trending